Στυτική δυσλειτουργία: Ποιες είναι οι συχνότερες απορίες των ανδρών;

Αν και πολλά θέματα αποτελούν ενδεχομένως ταμπού, γύρω από τη στυτική δυσλειτουργία οι άνδρες έχουν πολλές απορίες.

Αυτές είναι οι πιο συχνές ερωτήσεις που κάνουν οι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία, αλλά και οι χρήσιμες απαντήσεις από τον ειδικό.

ΕΡ: Πως μπορώ να γνωρίζω αν η δυσλειτουργία της στύσης μου οφείλεται σε ψυχολογικά αίτια, ή είναι αποτέλεσμα κάποιας πάθησης;

ΑΠ: Η σωστή λήψη σεξουαλικού ιστορικού, οι μικροβιολογικές εξετάσεις, ο έλεγχος αυτόματων και νυκτερινών στύσεων και, τέλος, το δυναμικό έγχρωμο υπερηχογράφημα των αγγείων του πέους, θα οδηγήσουν τον ειδικό σε ορθή διάγνωση και ενημέρωσή σας.

ΕΡ:Είναι η στυτική δυσλειτουργία μία αναπόφευκτη εξέλιξη της γήρανσης, ή θα έπρεπε να θεραπεύεται σε κάθε ηλικία;

ΑΠ: Σαφώς σχετίζεται με τη γήρανση, όπως και αναμφισβήτητα πρέπει να θεραπεύεται σε κάθε ηλικία

ΕΡ: Εκτός από τον ουρολόγο – ανδρολόγο, πρέπει να δω και κάποιον άλλον ειδικό;

ΑΠ: Πολλές φορές ο ουρολόγος θα σας κατευθύνει σε κάποιον ειδικό σεξολόγο (ψυχίατρο, ψυχολόγο εξειδικευμένο) και κάποιες φορές σε ενδοκρινολόγο ή καρδιολόγο.

ΕΡ: Πόσο πολύ ρόλο παίζουν η δίαιτα, το αλκοόλ, το κάπνισμα, και ο καλός ύπνος στη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας;

ΑΠ: Πολύ σημαντικό

ΕΡ: Ποια είδη θεραπείας της στυτικής δυσλειτουργίας υπάρχουν;

ΑΠ: Θεραπεία του υποκείμενου νοσήματος, θεραπεία με φάρμακα από το στόμα, θεραπεία με ενδοπεϊκές ενέσεις, συσκευές κενού, ψυχοθεραπεία, θεραπεία με κρουστικά (πρόσφατη πρόταση).

ΕΡ: Αν η θεραπεία δεν επιτύχει ποιο είναι το επόμενο βήμα;

ΑΠ: Οι πεϊκές προθέσεις έχουν εξελιχθεί και αποτελούν την τελική λύση

ΕΡ: Κυκλοφορούν πολλά για θεραπείες με φάρμακα από το στόμα, όπως η τανταλαφίλη, η βαρδεναφίλη και η σιλδεναφίλη. Θα μπορούσε κάποιο από αυτά να με βοηθήσει;

ΑΠ: Σε μεγάλο ποσοστό θα σας βοηθήσουν

ΕΡ: Αν είμαι γενικά αρκετά υγιής για σεξουαλική δραστηριότητα, θα πρέπει να ρωτήσω τον γιατρό μου, για να πάρω φάρμακα για την στυτική δυσλειτουργία;

ΑΠ: Κατ’αρχήν πρέπει να ρωτήσετε τον γιατρό σας αν μπορείτε να λάβετε τα φάρμακα από το στόμα, γιατί αν και ιδιαίτερα ασφαλή, έχουν κάποιες αντενδείξεις.

Είναι σημαντικό επίσης, όπως αναφέρει το iatropedia.gr, να κατανοηθεί οτι κάποιος ασθενής που είχε καιρό να κάνει σεξ με τη θεραπεία θα υποβάλλει τον οργανισμό του σε μια δοκιμασία κόπωσης, στην οποία -σε λίγες βέβαια περιπτώσεις, κυρίως ατόμων με βαριά καρδιοαναπνευστικά προβλήματα- δεν είναι ικανός να αντεπεξέλθει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ