Αποκλειστικό: Οι άριστοι των αρίστων Έλληνες μαθητές, 1 μαθήτρια σε πληροφορική, μαθηματικά, ρομποτική, αστροφυσική -Τους βράβευσε το Ωνάσειο

Μια μικρή - μεγάλη Ελλάδα μέσα στο Ωνάσειο. Οι μαθητές, οι νεαροί και μια κοπέλα η Ζωή, έδωσαν πραγματική ζωή σήμερα το πρωί στο Ωνάσειο ίδρυμα που τους τίμησε επειδή πρώτευσαν σε όλες τις Ολυμπιάδες: Πληροφορική, μαθηματικών, ρομποτικής, αστροφυσικής βιοεπιστημών.

 Το Ωνάσειο δια στόματος του  προέδρου του τον κ. Αντώνη Παπαδημητρίου θα εξασφαλίσει και το 2016 με χρηματοδότηση του την διεξαγωγή όλων των μαθηματικών μαθημάτων στην Ελλάδα λόγω έλλειψης πόρων από το Υπ. Παιδείας.

Το ίδιο έκανε και φέτος εξού και η σημερινή επιβράβευση όλων των νικητών, των ολυμπιάδων του πνεύματος και των επιστημών.

Ένιωσα περήφανη εκεί μέσα. Ένιωσα σαν να ήταν γιοι μου ή η κόρη μου. Αυτά τα παιδιά που σε πείσμα των καιρών, σε πείσμα της κρίση που έχει καταπονήσει τους γονείς τους ακονίζουν το μυαλό τους και βγαίνουν μπροστά.

Σαρώνουν διεθνώς με πρωτιές σε τομείς αιχμής σε τομείς, όπου η Ελλάδα δεν διαθέτει τα μέσα για να στηρίξει τους μικρούς της Αϊνστάιν.

Η μικρή - μεγάλη Ελλάδα ήταν εκεί μέσα στο Ωνάσειο, η Ελλάδα από τις Σέρρες με τρεις παρακαλώ εκπροσώπους (καμαρωτός ο δήμαρχος Σερρών θα τον δείτε στις φωτογραφίες) αλλά και η Ξάνθη. Παιδιά από δημόσια σχολεία, παιδιά του μόχθου και της βιοπάλης. Χειροκροτήστε τους… 

Ειρήνη Νικολοπούλου

«Το Ίδρυμα Ωνάση θα συνεχίσει και για το 2016 να στηρίζει τις ελληνικές αποστολές στις διεθνείς και βαλκανικές επιστημονικές Ολυμπιάδες, καλύπτοντας τα έξοδα μετάβασης και διαμονής των μαθητών και συνοδών καθηγητών στις κατά τόπους διοργανώσεις». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Ιδρύματος προς τιμήν των διακριθέντων μαθητών στις μαθητικές Ολυμπιάδες του 2015.

Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» και ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, ο οποίος τόνισε: «Η διάκριση των παιδιών αυτών αντανακλά την προσήλωση στην προσπάθεια του κάθε παιδιού, αλλά και μία συλλογική προσπάθεια στήριξης του δημόσιου σχολείου σε δύσκολες στιγμές, χάρη στην ανιδιοτέλεια του ανώνυμου εκπαιδευτικού, που πρέπει, επίσης, να τιμήσουμε σήμερα».

Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε ότι η διάκριση στις μαθητικές Ολυμπιάδες σηματοδοτεί και τη διάκριση του δημόσιου σχολείου, το οποίο αν και έχει κατηγορηθεί, παραμένει αξιόπιστο.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι το δημόσιο σχολείο πρέπει να γίνει καλύτερο: «Να κάνουμε τομές και μεταρρυθμίσεις, με βασική επιδίωξη την ισότητα σε μία παιδεία που θα καλλιεργεί ολοκληρωμένους πολίτες» σημείωσε.

Επίσης, ο κ. Φίλης ευχαρίστησε το Ίδρυμα για τη στήριξή του και επεσήμανε ότι για την κυβέρνηση είναι καθήκον η ενίσχυση του δημόσιου σχολείου και γι' αυτόν τον λόγο «μένει ανοικτή σε συνέργειες με φορείς μη κερδοσκοπικούς, που μπορούν να βοηθήσουν για την αναβάθμιση και ενθάρρυνση του δημόσιου σχολείου».

Όλοι οι τιμηθέντες από το Ωνάσειο 

*Φωτογραφίες - Βίντεο - Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ