Η Ελλάδα ανακαλεί τον πρέσβη μας στην Πράγα μετά τις δηλώσεις για Grexit του Τσέχου προέδρου

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ που επικαλείται διπλωματικές πηγές το υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε στην ανάκληση του έλληνα πρέσβη από την Πράγα.

Προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας έκανε ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν

«Η Τσεχική Δημοκρατία πρέπει να υιοθετήσει το ευρώ την πρώτη ημέρα μετά την αποχώρηση της Ελλάδας» είχε πει την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν σύμφωνα με τα πρακτορείο TASR.
Ο ίδιος, μάλιστα, είχε εκφράσει και την απογοήτευση του που η Ελλάδα τελικά παρέμεινε στο κοινό νόμισμα: «Αν και η Ελλάδα ήταν κοντά στο Grexit, τελικά απογοητεύτηκα από το αποτέλεσμα». Όπως τόνισε, δεν θέλει να πληρώσουν για τα ελληνικά χρέη οι πολίτες της Τσεχίας.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει «εμπρηστικές» δηλώσεις για το θέμα του Grexit o Τσέχος Πρόεδρος. Ανάλογη τοποθέτηση είχε κάνει και τον Ιούλιο, μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου από την Ελλάδα.


Η ελληνική απάντηση: Είναι κράτος-μέλος της ΕΕ χάρις και στην Ελλάδα
Τις δηλώσεις του προέδρου της Τσεχίας είχε σχολιάσει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κούτρας:  «Η Τσεχία είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης χάρις και στην Ελλάδα. Ουδέν περαιτέρω σχόλιο, επί του παρόντος.»

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ