Συγκλόνισαν Διαμαντίδης - Σπανούλης στη βράβευση από τον ΠΣΑΤ με τα μηνύματα τους για ενότητα

Το μήνυμα πως ο αθλητισμός ενώνει και δεν χωρίζει, έδωσαν το βράδυ της Τρίτης οι δύο Έλληνες μπασκετμπολίστες.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Βασίλης Σπανούλης κάθισαν δίπλα, δίπλα περιμένοντας την βράβευση τους από τον ΠΣΑΤ στην εκδήλωση για τους κορυφαίους της χρονιάς στον αθλητισμό και ο Βασίλης Σπανούλης όταν ήρθε η ώρα να βραβευτεί όπως και ο Δημήτρης Διαμαντίδης από τον Παναγιώτη Γιαννάκη, τόνισε ότι: «Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε τον Δημήτρη. Είμαστε αντίπαλοι για 40’ στο γήπεδο. Αυτό είναι το λογικό. Όλα τα υπόλοιπα είναι παράλογα. Το λογικό είναι να κερδίζει ο καλύτερος και ο ηττημένος να προσπαθεί περισσότερο για να νικήσει την επόμενη φορά».

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ευχαρίστησε πολύ για την τιμή που του έκανε ο ΠΣΑΤ και ευχήθηκε εν όψει Εορτών: «Υγεία και αγάπη σε όλο τον κόσμο και όχι βία στα γήπεδα».Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, επίσης, ευχαρίστησε τον ΠΣΑΤ, ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα και Γιορτές και σε ερώτηση για το εάν θα συνεχίσει να αγωνίζεται απάντησε: «Έχω πάρει την απόφαση μου. Είναι η τελευταία χρονιά μου. Είμαι ευλογημένος για όσα έζησα στο μπάσκετ. Απίστευτες στιγμές. Θα αφιερωθώ πιο πολύ στην οικογένεια και στα παιδάκια μου».

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης που βράβευσε τους δύο πρώην αθλητές του στην Εθνική ομάδα δήλωσε: «Πολύ υπερήφανος που συνεργάστηκα με αυτά τα παιδιά που έχουν διδάξει απίστευτα πράγματα στο μπάσκετ. Πήγαν το μπάσκετ πιο ψηλά από την δική μου γενικά. Τους αντιπροσωπεύει η υπομονή, η σκληρή δουλειά, η πίστη και η ομαδικότητα. Έχουν την ικανότητα να κάνουν καλύτερους τους συμπαίκτες τους. Πέτυχαν απίστευτες επιτυχίες».

Ο «Δράκος» με την ευκαιρία έστειλε και μήνυμα στην Πολιτεία: «Ο αθλητισμός είναι ότι πιο σπουδαίος στην κοινωνία μας. Αξίζει μεγαλύτερη συμπαράσταση έστω και εάν υπάρχουν δυσκολίες, γιατί η βοήθεια που θα δοθεί στον αθλητισμό και στην παιδεία θα πιάσει τόπο. Εύχομαι, λοιπόν, να συμπαρασταθούν όλοι στα παιδιά που αγωνίζονται και να παρακινήσουν τους υπόλοιπους για να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα που θα μας αξίζει πραγματικά».Οι Σπανούλης, Διαμαντίδης τιμήθηκαν επίσης, όπως αναφέρει το pamesports.gr, από τον πρόεδρο των Αθλητικών Συντακτών Κύπρου, ο οποίος εξήγησε ότι: «Στις τιμητικές πλακέτες αποτυπώνεται το καράβι της Κυρήνειας, που συμβολίζει την δια μέσω θαλάσσης ένωση Ελλάδας και Κύπρου. Δεν είμαστε φίλοι, είμαστε αδέλφια».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ