Όλο το παρασκήνιο από την μυστική αποστολή του συνεργάτη του Τσίπρα με τον Φαλτσιανί - Το στικάκι "θησαυρός" με τις 500.000 τραπεζικές συναλλαγές Ελλήνων

Έχει γίνει ο άνθρωπος που φοβούνται όλοι οι φοροφυγάδες, σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, και υπάρχει ένα τεράστιο παρασκήνιο πίσω από τις επαφές κυβερνητικών αξιωματούχων μαζί του

Η τροπολογία που υπερψηφίστηκε χτες στην ψηφοφορία για το Σύμφωνο Συμβίωσης δεν ήταν καθόλου τυχαία για τις επόμενες κινήσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Αυτή η τροπολογία αναφέρει πως οποιοδήποτε υλικό που αποκτάται ακόμα με μη νόμιμο τρόπο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σε μία ανακριτική διαδικασία είτε σε μία δίκη.

Την Πέμπτη στις 17 Δεκεμβρίου ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Μιχάλης Καλογήρου, ο οποίος είναι από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού, Νίκου Παππά, βρισκόταν στις Βρυξέλλες. Από τις Βρυξέλλες με τρένο φτάνει στο Παρίσι, όπου συναντήθηκε με τον κ. Φαλτσιανί και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής Live New, σε ένα διπλωματικά προστατευμένο περιβάλλον που δεν αποκλείεται να ήταν και η ελληνική πρεσβεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Φαλτσιανί βρίσκεται υπό το καθεστώς προστασίας από τις γαλλικές αρχές. Σε αυτή τη συνάντηση ο κ. Φαλτσιανί παρέδωσε στον γενικό γραμματέα της ελληνικής κυβέρνησης, κ. Καλογήρου ένα στικάκι με 500.000 συναλλαγές σε τραπεζικούς λογαριασμούς της HSBC, που στην ουσία αποτελεί την “ουρά” της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ. Καλογήρου επέστρεψε αυθημερόν στις Βρυξέλλες και, όπως αναφέρει το newsit.gr, έσπευσε να τηλεφωνήσει στον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να τον ενημερώσει για το υλικό που έχει στα χέρια του. Ο κ. Τσίπρας του ζήτησε να ενημερώσει άμεσα τον κ. Παπαγγελόπουλο, έτσι ώστε να ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες με τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Μετά την επιστροφή του στην Αθήνα, ο κ. Καλογήρου μαζί με τον κ. Παπαγγελόπουλο παρέδωσαν το στικάκι αυτό στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση δίνει μεγάλη βαρύτητα σε αυτή την υπόθεση καθώς αποτελεί κορωνίδα της επικοινωνιακής αντεπίθεσης της κυβέρνησης. Σε αυτή την προσπάθεια της κυβέρνησης από τις αρχές του 2016 είναι και η λίστα Μπόργιανς, οι τηλεοπιτκές άδειες και φυσικά όλα τα δάνεια της Αγροτικής κι άλλων τραπεζών προς καναλάρχες, κανάλια, μέσα ενημέρωσης, αλλά και τραπεζίτες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ