Στα ύψη η κόντρα της Ρωσίας με την Τουρκία – Οι Ρώσοι παρουσίασαν στοιχεία που «καίνε» τους γείτονες – Φωτό και βίντεο

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρώσίας παρουσίασε δορυφορικές εικόνες με πομπές βυτιοφόρων που έχουν τελικό προορισμό την τουρκική πλευρά. 

Το ρωσικό γενικό επιτελείο, σε ανακοινώσεις του την Παρασκευή, παρουσίασε σύμφωνα με το Itar Tass δορυφορικές εικόνες με πομπές βυτιοφόρων που έχουν τελικό προορισμό την τουρκική πλευρά. H διέλευση, υποστηρίζεται, γίνεται μέσω του Ζάχο στη μεθόριο Ιράκ και Τουρκίας.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, οι αεροφωτογραφίες που παρουσίασε  δείχνουν ξεκάθαρα πως οι τζιχαντιστές της ISIS προσαρμόζουν τις οδούς που χρησιμοποιούν για το λαθρεμπόριο πετρελαίου το οποίο, κατά τη ρωσική πλευρά, συνεχίζει να «ρέει» προς την Τουρκία. 

Με βάση τη νεότερη ενημέρωση του ρωσικού στρατού, «οι τρομοκράτες περνούν ελεύθερα τα τουρκικά σύνορα, με προορισμό την Άγκυρα, παρέχοντας λογισμικό στους μαχητές». Όπως είπε εκπρόσωπος του στρατού στο ρωσικό πρακτορείο Russia Today, οι αποδείξεις είναι «ξεκάθαρες».

Οι ρωσικές υπηρεσίες, υποστηρίζει η Μόσχα, έχουν εντοπίσει «περίπου 12.000 βυτιοφόρα» στην περιοχή των ιρακινοτουρκικών συνόρων -ως επί το πλείστον στο κουρδικό Ζάχο.

Μόσχα και Άγκυρα έχουν εμπλακεί σε έναν συνεχιζόμενο επικοινωνιακό πόλεμο, με την ρωσική ηγεσία να επιρρίπτει στο περιβάλλον του ίδιου του τούρκου προέδρου δραστηριότητα για όφελος από το λαθρεμπόριο πετρελαίου -κάτι που η Άγκυρα απορρίπτει κατηγορηματικά. Οι σχέσεις τους παραμένου έκτοτε στο "απόλυτο μηδέν".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ