"Πύρινη κόλαση" στην Βικτώρια της Αυστραλίας – Πάνω από 50 σπίτια καταστράφηκαν από πυρκαγιά

Η φωτιά προκλήθηκε από κεραυνό την 19η Δεκεμβρίου, ανέφερε η Πυροσβεστική.

Τουλάχιστον 53 σπίτια καταστράφηκαν από πυρκαγιές στη νοτιοανατολική επαρχία Βικτόρια της Αυστραλίας, όπως δήλωσε ο Κρεγκ Λάπσλεϊ, ανώτερος αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και επικεφαλής των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της επαρχίας, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι αρχές έχουν εκδόσει προειδοποιήσεις προς τους πολίτες να απομακρυνθούν από πολλές παραθαλάσσιες περιοχές στη Βικτόρια, καθώς δυνάμεις της αυστραλιανής Πυροσβεστικής συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες.
 

Σύμφωνα με τον Λάπσλεϊ, η πυρκαγιά προκλήθηκε από κεραυνό την 19η Δεκεμβρίου. Αξιωματούχοι λένε ότι οι καιρικές συνθήκες, ειδικά οι ισχυροί άνεμοι, δυσχεραίνουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης, καθώς δεν επιτρέπουν τη ρίψη νερού από μέρους πυροσβεστικών αεροσκαφών. «Θα έχουμε έναν θερμό Ιανουάριο με ισχυρούς ανέμους, αναμφίβολα», είπε ο Λάπσλεϊ, προειδοποιώντας ότι υπάρχει κίνδυνος επέκτασης των μετώπων των πυρκαγιών που έχουν ήδη κάψει 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Η Βικτόρια είναι μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της Αυστραλίας. Ο πρωθυπουργός της τοπικής κυβέρνησης της επαρχίας της Βικτόριας, Ντάνιελ Άντριους, υποσχέθηκε ότι θα χορηγηθεί βοήθημα σε όσους έχασαν τα σπίτια τους από τις πυρκαγιές. Πολλά από τα σπίτια που καταστράφηκαν ήταν εξοχικές κατοικίες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ