Στο κόκκινο ξανά η Ευρώπη με απειλές για τρομοκρατικό χτύπημα πριν τη Πρωτοχρονιά - Τι λένε οι πληροφορίες

Πληροφορίες για τρομοκρατικό χτύπημα στην Ευρώπη με βόμβες ή πυροβολισμούς έχουν ανησυχήσει τις κυβερνήσεις των χωρών και θέτουν σε συναγερμό ξανά τις αρχές των κρατών.

Η υπηρεσία πληροφοριών μιας «φιλικής χώρας» έσπευσε να πληροφορήσει πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για την αυξημένη πιθανότητα να πραγματοποιηθεί κάποιο σημαντικό τρομοκρατικό χτύπημα στην επικράτειά τους, την περίοδο μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές της Βιέννης, «αναφέρθηκαν πολλά ονόματα πιθανών δραστών, τα οποία ελέγχθηκαν και η έρευνα που βασίστηκε (σε αυτούς τους ελέγχους) μέχρι στιγμής δεν έχει αποφέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα»

Η Αστυνομία δεν διευκρίνισε ποια υπηρεσία και από ποια χώρα έστειλε αυτήν την προειδοποίηση, αλλά ζήτησε από τους Αυστριακούς την κατανόησή τους για την εντατικοποίηση των ελέγχων. Στα επιπρόσθετα μέτρα που εφαρμόζονται περιλαμβάνονται η ενίσχυση της φύλαξης σε πολυσύχναστους χώρους, και οι έλεγχοι ταυτότητας και αντικειμένων, όπως σακιδίων, στα οποία θα ήταν δυνατόν να μεταφέρει κανείς εκρηκτικές ύλες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ