Αλέκος Φλαμπουράρης: Δεν πειραζουμε τις κύριες συντάξεις, δίνουμε μάχη για τις επικουρικές

Εμφανίστηκε σίγουρος πως και οι 153 βουλευτές της συγκυβέρνησης θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό που θα έρθει τις επόμενες ημέρες κατοχυρώνει την κύρια σύνταξη δήλωσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Αυτό υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όσο για τις επικουρικές συντάξεις, ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια η μείωση να είναι μικρή, κοντά στο 15% με 20%.

Ο κ. Φλαμπουράρης εμφανίστηκε βέβαιος πως και οι 153 βουλευτές θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό και τα κόκκινα δάνεια. «Θα επιδιώξουμε να δώσουμε μάχες», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ σημείωσε πως το πλαίσιο της ελληνικής πρότασης δεν έχει καθοριστεί ακόμα από τον αρμόδιο υπουργό.

Σε σχόλιό του για τον Βασίλη Λεβέντη, με αφορμή τη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Φλαμπουράρης στην Αυγή της Κυριακής και στην οποία κάνει άνοιγμα στην Ένωση Κεντρώων, τόνισε πως «επιδιώκουμε τον διάλογο όπως και με την κοινωνία και δεν είναι προσπάθεια να κερδίσουμε κάποιο βουλευτή». Αναφέρθηκε μάλιστα και προσωπικά στον κ, Λεβέντη, υπενθυμίζοντας πως «έδινε 30 με 35 χρόνια μάχη, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των αδύναμων οικονομικά στρωμάτων και μπήκε τελικά στη Βουλή.»

Ο κ. Φλαμπουράρης εμφανίστηκε αντίθετος με τη θητεία των γυναικών στο στρατό: «Αν τους αρέσει να πάνε. Είμαι υπέρ της ισότητας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Δεν υπέρ της υποχρεωτικής θητείας των γυναικών», δήλωσε.

Σε ερώτηση για το «πόθεν έσχες» του, είπε ότι έχει κατατεθεί και η δεύτερη δήλωση «πόθεν έσχες», θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή και θα βγάλει τα συμπεράσματα της.  «Γίνεται προσπάθεια μέσω στοιχείων που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα να θιγεί το πρόσωπο μου, ο Αλέξης Τσιπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ