Γιος παπά είναι ο Φίλιππος Συτιλίδης που πήρε πλήρη υποτροφία από το Harvard - Διαβάστε την ιστορία του

Γιος Κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας είναι ο Φίλιππος – Ιλαρίων Συτιλίδης, ο οποίος σπούδασε με υποτροφία στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη της Θεσσαλονίκης και τώρα έγινε δεκτός με πλήρη υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Ο πατέρας του Φίλιππου, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορος Καστοριάς Πρωτ. Ελευθέριος Συτιλίδης, καταθέτει στη Romfea.gr τη χαρά και τη συγκίνησή του και δοξάζει καθημερινά το Χριστό για όσα η πρόνοιά του Θεού επέτρεψε στην οικογένειά του.

Ο Φίλιππος, από μικρό παιδί διακονεί στο Ιερό Βήμα δίπλα στον πατέρα του, όπως μαρτυρεί και η φωτογραφία, και αν είναι κάτι που τον ξεκουράζει από τις ατέλειωτες ώρες μελέτης είναι ο κυριακάτικος εκκλησιασμός, όπως δηλώνει ο ίδιος.

Συγκινημένος, δηλώνει επίσης στη Romfea.gr, ο πνευματικός του πατέρας Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας Αρχιμ. Αθανάσιος Γιαννουσάς, πως ο Φίλιππος είναι πρότυπο ήθους και χριστιανικής ζωής.

Ο Φίλιππος Συτιλίδης παρακολούθησε το Πρόγραμμα «StudiesAbroad», το οποίο προετοιμάζει τους μαθητές του Λυκείου για την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης χωρίς InternationalBaccalaureate (IB).

Ο μαθητής είχε διακριθεί και στη Βαλκανιάδα Μαθηματικών Νέων το 2013 με έπαινο, αλλά και στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα της ΕΜΕ «Αρχιμήδης», όπου και απέσπασε χρυσό μετάλλιο το 2013 και αργυρό μετάλλιο το 2015.

Παράλληλα διακρίθηκε και στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής όπου κατέκτησε την 3η θέση το 2014 και την 6η θέση το 2015.

Να σημειώσουμε επίσης πως, η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας έχει τιμήσει από το 2013 με το Σταυρό του πολιούχου Αγίου Μηνά, τον μαθητή Γυμνασίου τότε, Φίλιππο Συτιλίδη, για την ξεχωριστή του διάκριση στον διαγωνισμό μαθηματικών που έλαβε μέρος και πραγματοποιήθηκε στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Ο Φίλιππος διακρίθηκε ως Βαλκανιονίκης μεταξύ μαθητών από πολλές χώρες.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ είχε δηλώσει συγκινημένος, "Τέτοια παιδιά τιμούν την πόλη μας και την πατρίδα μας ολόκληρη".

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ