Κάμερον και νεόνυμφοι με τις γαλότσες στο χέρι: Τι άφησε (συγκλονιστικές εικόνες) ο κατακλυσμός που κατάπιε ολόκληρες πόλεις στην Αγγλία

Παρά τον κατακλυσμό που σημάδεψε την βόρεια Αγγλία, εκείνοι δεν ανέβαλαν τον γάμο και μάλιστα το διασκέδασαν.

Μια ξεχωριστή ομολογουμένως εμπειρία έζησε ο Pete Dixon και η σύζυγος του, Lucy Emmot, στην Αγγλία.

Οι δύο νεόνυμφοι δεν άφησαν τον κατακλυσμό, που έπληξε την Αγγλία, να χαλάσει τον γάμο τους και προχώρησαν τη διαδικασία κανονικά μαζί με τους καλεσμένους τους όπως είχε προγραμματιστεί.

«Αυτοψία» στις περιοχές αυτές της βόρειας Αγγλίας, που επλήγησαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, πραγματοποίησε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουρργός, Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος παραδέχθηκε, χθες, ότι υπήρξαν προβλήματα με την αντιπλημμυρική προστασία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, σε εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, εμφανίζεται να φοράει ένα μαύρο μπουφάν και χακί γαλότσες και να συνομιλεί με στρατιώτες που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις εκκένωσης και προστασίας των κτιρίων του Γιορκ, στην περιοχή Γιορκσάιρ.

Η ιστορική πόλη Γιορκ επλήγη περισσότερο από τις πλημμύρες, καθώς είναι χτισμένη στο σημείο όπου «συναντιούνται» οι ποταμοί Ουζ και Φος ένα σημείο, δηλαδή, όπου ολόκληρες γειτονιές πλημμύρισαν, με το νερό να σκεπάζει σε ορισμένα σημεία τα αυτοκίνητα και 500 πλημμυρισμένα κτίρια.

«Είμαστε σε κατάσταση συναγερμού. Η σκέψη μου είναι κοντά στους ανθρώπους που πλήττονται από τις πλημμύρες. Θα εφαρμόσουμε το σχέδιο ''Cobra'', που ενεργοποιείται σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης», είπε ο Ντέιβιντ Κάμερον. 

Η ίδια περιοχή είχε πληγεί από πλημμύρες και στις αρχές Δεκεμβρίου και οι ζημιές που προκλήθηκαν ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ