«Πρόωρες εκλογές σημαίνει πάγωμα των δανείων προς την Ελλάδα», λένε τα διεθνή ΜΜΕ

Στη σημερινή κρίσιμη συνάντηση των τριών αρχηγών της κυβέρνησης συνεργασίας επικεντρώνουν την προσοχή τους τα διεθνή ΜΜΕ.

Στη σημερινή κρίσιμη συνάντηση των τριών αρχηγών της κυβέρνησης συνεργασίας επικεντρώνουν την προσοχή τους τα διεθνή ΜΜΕ. Όπως επισημαίνουν σε δημοσίευμά τους οι Νιου Γιορκ Ταιμς οι ηγέτες της «όλο και πιο εύθραυστης» συγκυβέρνησης της Ελλάδας πρόκειται να συναντηθούν σε μια προσπάθεια να γεφυρώσουν το βαθύ χάσμα που προέκυψε μετά το κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, αναφέρει το ethnos.gr.



Η εφημερίδα επισημαίνει την έντονη διαφωνία των δύο μικρότερων κυβερνητικών εταίρων για το «αναπάντεχο» λουκέτο, η οποία, όπως αναφέρει, πυροδοτήθηκε ακόμη περισσότερο από την χθεσινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά όπου ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της απόφασής του να κλείσει την -«αμαρτωλή», όπως την αποκάλεσε, ΕΡΤ.
Στη συνέχεια το δημοσίευμα υπενθυμίζει τη διπλή εκλογική περιπέτεια της Ελλάδας πριν από ένα χρόνο, από την οποία προέκυψε η τρικομματική κυβέρνηση. «Ο κ. Σαμαράς υποτίθεται πως θα υπηρετήσει τετραετή θητεία, ωστόσο λίγοι θεωρούν ότι θα γίνει κάτι τέτοιο».
Το άρθρο μάλιστα προβαίνει στον ισχυρισμό ότι το ενδεχόμενο «πρόωρων εκλογών θα εκτροχίαζε τις μεταρρυθμίσεις ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα οδηγούσε σε 'πάγωμα' των δανείων προς την Ελλάδα».

Επισημαίνει επίσης τη διαφωνία της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών ως προς την διενέργεια πρόωρων εκλογών, με βάση δύο δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα στο Σαββατοκύριακο.



Το δημοσίευμα καταλήγει λέγοντας ότι μια απόφαση υπέρ των εργαζομένων, θα μπορούσε να οδηγήσει στην προσωρινή αποκατάσταση του σήματος του τηλεοπτικού οργανισμού, έως ότου η απόφαση επαναξιολογηθεί τον Σεπτέμβριο. Πιο σημαντικά, μια τέτοια απόφαση θα απάλλασσε την κυβέρνηση από την πρόκληση να αναζητήσει έναν δύσκολο συμβιβασμό για την ΕΡΤ, επιτρέποντας στην κυβέρνηση συνασπισμού να παραμένουν άθικτη, τουλάχιστον για την ώρα».
Αλ Jazeera: «Η λιτότητα υπονομεύει τη δημοκρατία;»
Εκτενές άρθρο της στα τεκταινόμενα στην Ελλάδα αφιερώνει και το Al Jazeera. Το αραβικό δίκτυο επικεντρώνεται στο κατά πόσο το κλείσιμο της ΕΡΤ συνιστά «άμεσο πλήγμα στην δημοκρατία», το οποίο απειλεί να «οδηγήσει στην κατάρρευση της εύθραυστης κυβέρνησης».

Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα υπονομεύει τη δημοκρατία;» το Al Jazeera φιλοξενεί τις έντονες αντιδράσεις τόσο του Ευάγγελου Βενιζέλου όσο και του Φώτη Κουβέλη επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει πληρώσει μεγάλο τίμημα με στόχο να βγει από την κρίση και όχι από το ευρώ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ