Από ανακοπή "έφυγε" διεθνής Τσέχος ποδοσφαιριστής - Τον "πρόδωσε" η καρδιά του ενώ έκανε τζόκινγκ

Σε ηλικία 47 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο Τσέχος πρώην γκολκίπερ της Νιουκάστλ, εννέα ημέρες μετά το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη στην πατρίδα του. 

Ο Πάβελ Σρνίτσεκ ήταν από τους πιο αγαπητούς παίκτες της εξέδρας στην πρώτη του παρουσία στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» ανάμεσα στο 1991 και 1998. 

Κατέρρευσε, ενώ έκανε τζόκινγκ, στις 20 Δεκεμβρίου και παρά τις προσπάθειες που έκαναν οι γιατροί στο διάστημα αυτό δεν κατέστη δυνατό να ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας του. Άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Οστράβα, όπου και μεταφέρθηκε μετά το λιποθυμικό επεισόδιο που είχε. Βρισκόταν από τότε σε τεχνητό κώμα.

Ο ατζέντης του, Στιβ Ρέιθ, αποκάλυψε ότι οι τελευταίες εξετάσεις εγκεφάλου που έβγαλε χθες έδειξαν ότι η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη και πάρθηκε η απόφαση να τον βγάλουν από τα μηχανήματα. «Ο Παβ πέθανε το απόγευμα της Τρίτης, 29 Δεκεμβρίου 2015, με την οικογένειά του να στέκεται δίπλα του». 

Ήταν γιος ξυλοκόπου κι εντάχθηκε στο δυναμικό των ανθρακωρύχων στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Είχε συνεργαστεί με μεγάλα αστέρια του παρελθόντος, όπως ο Κέβιν Κίγκαν, ο Κένι Νταλγκλίς, ο Οσβάλντο Αρντίλες. Όταν ανέλαβε ο Κίγκαν, ο Σρνίτσεκ βοήθησε τη Νιιουκάστλ να ανέβει στην Premier League και ήταν μέλος της ομάδας που έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου το 1996.

Επέστρεψε ως δανεικός στο σύλλογο το Σεπτέμβριο του 2006, μετά τον τραυματισμό του Σέι Γκίβεν, αλλά όπως αναφέρει το Βήμα αποδεσμεύτηκε τον Μάιο του 2007.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ