Η γυναίκα του Νέλσονα Μαντέλα ευχαριστεί τον κόσμο για την αγάπη του-Δείτε τι μου είχε πει αποκλειστικά ο έλληνας δικηγόρος του νοτιοαφρικανού ηγέτη Γιώργος Μπίζος

«Τραγούδια, κάρτες, tweets και άλλα πολλά μηνύματα αγάπης για τον Νέλσον Μαντέλα έρχονται από τη Νότιο Αφρική, αλλά και από όλο τον κόσμο, δίνοντας στην οικογένειά του χαρά και ελπίδα, παρά το γεγονός της κρίσιμης κατάστασής του». Αυτά δήλωσε η γυναίκα του, Graca Machel, σήμερα έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εδώ και δέκα ημέρες ο 94χρονος ιστορικός ηγέτης.



«Μας δίνεται αγάπη και ελπίδα», είπε συγκινημένη η γυναίκα του ήρωα του απαρτχάιντ, η οποία στο παρελθόν είχε χάσει και άλλο σύζυγο, καθώς ο Μαντέλα είναι ο δεύτερος γάμος της. Ο πρώτος σύζυγός της είχε πεθάνει σε αεροπορικό ατύχημα το 1986. Η Graca παντρεύτηκε τον Μαντέλα το 1998 και αυτός ήταν ο τρίτος γάμος του.



Έξω από την κλινική που νοσηλεύεται ο Μαντέλα έχουν μαζευτεί αρκετοί άνθρωποι με πλακάτ, τα οποία αναγράφουν μεταξύ άλλων «γίνε καλά σύντομα». Προσεύχονται για αυτόν, ενώ μαθητές πήγαν στο σπίτι του και τραγούδησαν.
«Τα μηνύματα έρχονται με γράμματα, με SMS, μέσω τηλεφώνου, μέσω Twitter, από το Facebook, από email, κάρτες, λουλούδια και οι φωνές των μαθητών που τραγουδούν στο σπίτι», είπε η σύζυγος του Μαντέλα. Την ίδια στιγμή βελτιώνεται η κατάσταση υγείας του, σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας, Τζέικομπ Ζούμα.
«Παρόλο που η κατάστασή του παραμένει πολύ σοβαρή, καθώς είχε υποστεί μόλυνση στους πνεύμονες, τις τελευταίες δύο ημέρες οι γιατροί λένε ότι υπάρχει μια σταδιακή βελτίωση», ανέφερε ο Ζούμα.



Διαβάστε ένα απόσπασμα από την αποκλειστική συνέντευξή μου με τον Έλληνα δικηγόρο του Γιώργο Μπήζο:

EN: Εσείς από πότε τον ξεκινήσατε τον Μαντέλα;
Μπίζος: τo 48
EN: το 48, α αμέσως δηλαδή…
Μπίζος: Αμέσως ναι διότι αυτός το μεσημέρι ..πρέπει να καταλάβεις ότι το 48, η πολιτική ζωή των φοιτητών, με την νίκη στις εκλογές το Μάιο του 48 που κηρύξανε ότι θα διώξουν τους έξω από τη χώρα , θα διώξουν τους μαύρους από τα πανεπιστήμια, ότι δε θα έχουν το δικαίωμα να μπούνε σε πάρκα και σε τούτα και σε κείνα, έβραζε το κλίμα…

EN: πότε τον βάλανε μέσα; Και σεις τον βλέπατε από την πρώτη στιγμή στη φυλακή;
Μπίζος: τον βάλανε μέσα το 62 για πέντε χρόνια. Τότε δεν πήρε δικηγόρο έκανε την ..διότι είναι και μεγάλη αυτή διότι έβγαλε ένα λόγο εκεί πέρα… και έχει ονομαστεί αυτή η δίκη “black man in white man scoot”. Και είπε: «Isn’t not strange that I a black man I am trying bya white man registry proceued by white procuterheld in costinly……

EN: Μάλιστα… πέρασαν αυτά τα πέντε χρόνια , ξαναβγήκε για λίγο;
Μπίζος: Όχι εφόσον ήτο μέσα για πέντε χρόνια βρήκανε εκεί που πιάσανε τους άλλους ηγέτες της αντίστασης τον Ιούλιο του 63 βρήκανε το ημερολόγιο του Νέλσον Μαντέλα ο οποίος είχε πάει στο εξωτερικό, σε εκείνες τις χώρες στην Αγγλία , στη Γαλλία για υποστήριξη για την απελευθέρωση των μαύρων, στην Ν. Αφρική. και τον κάνανε πρώτο κατηγορούμενο στην δεύτερη δίκη την οποία ήμουν εγώ.
EN: Μάλιστα.
Μπίζος: από το 54 μέχρι το 62 συνεργαζόμεθα σε πολιτικές δίκες

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξή:


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ