Στις φλόγες 5αστερο ξενοδοχείο στο Ντουμπάι - Ένας νεκρός και 14 τραυματίες - Άγνωστα παραμένουν τα αίτια

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στο υψηλότερο κτίριο του κόσμου στο Ντουμπάι, με την πυροσβεστική να κάνει αγώνα δρόμου για να καταφέρει να εκκενώσει το κτίριο.

Η πυρκαγιά καίει σε 20 από τους 63 ορόφους του πολυτελούς ξενοδοχείου «The Address Hotel», που βρίσκεται κοντά στον πύργο Μπουρτζ Χαλίφα.

UPD: Σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, υπάρχει μέχρι στιγμής ένας νεκρός εξαιτίας καρδιακής προσβολής από την βιαστική έξοδο του από το φλεγόμενο κτίριο. Επίσης οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 14 μικροτραυματισμούς.

Για την ώρα παραμένουν άγνωστα τα αίτια που προκάλεσαν τις πύρινες γλώσσες στο υψηλότερο κτίριο των Αραβικών Εμιράτων. Κοντά στο κτίριο πάντως ήταν προγραμματισμένη εκδήλωση εν όψει της αλλαγής του χρόνου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιούνταν ένα σόου φαντασμαγορικών πυροτεχνημάτων. 

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές που μεταδόθηκαν, η φωτιά ξέσπασε σε ένα από τα μπαλκόνια του κτηρίου και εξαπλώθηκε γρήγορα. Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής έδωσε πραγματική μάχη για να μην επεκταθεί περισσότερο η φωτιά. 

Το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια μετέδωσε ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν κανονικά.

Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, και η κυβέρνηση του Ντουμπάι στην οποία αναφέρει: «Φωτιά έχει αναφερθεί στο “Address Downtown Hotel”. Οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται επί τόπου για να αντιμετωπίσουν το περιστατικό γρήγορα και με ασφάλεια». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ