Βοηθός νοσοκόμα κατηγορείται για κακοποίηση του 98χρονου παγκοσμίας φήμης αρχιτέκτονα Ι.Μ. Πέι

Η 28 ετων Έτερ Νικολάισβιλι συνελήφθη την Τρίτη υπό την υποψία ότι είχε κακοποιήσει τον δημιουργό της γυάλινης πυραμίδας του Λούβρου.

Μια βοηθός νοσοκόμα του παγκοσμίως γνωστού αρχιτέκτονα Ι.Μ. Πέι, του οποίου τα έργα συμπεριλαμβάνουν τη Βιβλιοθήκη του Τζον Κένεντι στη Βοστόνη, το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης στο Κάταρ και πλήθος άλλων γνωστών και μη κτιρίων, συνελήφθηκε και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σωματική βλάβη του 98χρονου ενώ τον φρόντιζε στο σπίτι του στο Μανχάταν, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Η 28χρονη Έτερ Νικολάισβιλι συνελήφθη την Τρίτη υπό την υποψία ότι είχε κακοποιήσει τον Πέι στις αρχές του μήνα, όταν ο αρχιτέκτονας την απείλησε ότι θα καλέσει την αστυνομία "για κάτι κακό που έκανε", είπε η αστυνομία. Την ημέρα εκείνη ο Πέι εισήχθηκε στο νοσοκομείο στις 4:00 το πρωί με πληγές που αιμορραγούσαν και εκχυμώσεις στο χέρι του αφού τον άρπαξε η Νικολάισβιλι και του στραμπούλιξε το χέρι, είπε η αστυνομία.

Η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη χωρίς εγγύηση αφού της απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες.

Ο Πέι γεννήθηκε στη Κίνα το 1917 και ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να σπουδάσει αρχιτεκτονική στα 17 του, σύμφωνα με τον ιστότοπό του.

Έχει κερδίσει πολλά μεγάλα βραβεία για το έργο του μεταξύ των οποίων είναι και το Μετάλιο της Ελευθερίας που του απένειμε ο πρόεδρος Μπους ο πρεσβύτερος το 1993 και το βραβείο του Ιδρύματος Σμιθσόνιαν/Εθνικού Μουσείου Σχεδιασμού Cooper-Hewitt για το σύνολο του έργου του το 2003.

Τα έργα του περιλαμβάνουν ξενοδοχεία, νοσοκομεία, σχολεία, δημόσια κτίρια και δεκάδες μουσείων και πολιτιστικών κέντρων ανά τον κόσμο, όπως την ανακαίνιση του Λούβρου μαζί με την αμφιλεγόμενη γυάλινη πυραμίδα που λειτουργεί ώς είσοδος στο μουσείο, τον πύργο της Τράπεζας της Κίνας στο Χονγκ Κονγκ και το μουσείο Ροκ εντ Ρόλ στο Κλίβελαντ της πολιτείας του Οχάιο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ