10.000 φλαμίνγκο κατέκλυσαν από την Πρωτοχρονιά την Λάρνακα - Ο βιότοπος της Αλυκή έγινε ροζ! (Βίντεο)

Έφτασαν και φέτος στην Κύπρο για να ξεχειμωνιάσουν. 

Περίπου 10 χιλιάδες φλαμίνγκο έφτασαν και φέτος στην Κύπρο για να ξεχειμωνιάσουν, καθώς οι βόρειες χώρες που ήταν προηγουμένως κτυπήθηκαν από τη βαρυχειμωνιά. Από χθες σμήνη από τα εντυπωσιακά πουλιά καταφτάνουν στην Αλυκή Λάρνακας δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο. 

Πρόκειται για νεοαφιχθέντα σμήνη πουλιών καθώς, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, σε αρκετά από αυτά το χρώμα των φτερών τους είναι ακόμα γκρίζο. Τα φλαμίνγκο, αποκτούν το ροδαλό τους χρώμα από μια ουσία που υπάρχει στη γαρίδα «Αρτέμια Σαλίνα», που ζει στην Αλυκή, με την οποία τρέφονται, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Συνδέσμου φίλων των πουλιών.

Ο λόγος, που τα φλαμίνγκο επιλέγουν την όχθη της Αλυκής, είναι διότι ο άνεμος και τα ρεύματα, παρασύρουν τις μικροσκοπικές γαρίδες, τις οποίες λατρεύουν τα εξωτικά αυτά πουλιά. Το ροδαλό χρώμα που χαρακτηρίζει τα φλαμίνγκο, ήταν αυτό που έδωσε και την επιστημονική τους ονομασία που είναι Φοινικόπτερος ο ρόδινος ή Phoenicopterus roseus.

Σήμερα δεκάδες Λαρνακείς και τουρίστες επισκέφθηκαν από το πρωί τον βιότοπο της Λάρνακας και συνδύασαν τον περίπατο με την παρατήρηση των εξωτικών πουλιών που βρίσκονται διασκορπισμένα σε όλο το πλάτος και μήκος της αλυκής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ