Αθλητής με ακρωτηριασμένα πόδια θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς!

Το φετινό μεγάλο καλοκαιρινό αθλητικό ραντεβού θα είναι πολύ διαφορετικό μετά την απόφαση της ολυμπιακής ομοσπονδίας της Νότιας Αφρικής να επιτρέψει για πρώτη φορά τη συμμετοχή του Όσκαρ Πιστόριους του αθλητή-σύμβολο με τα δύο ακρωτηριασμένα πόδια. Πριν από τέσσερα χρόνια στο Πεκίνο ο Πιστόριους είχε χάσει στις λεπτομέρειες την πρόκριση, αλλά εφέτος ήταν η χρονιά του. Αυτός δε σταμάτησε να δουλεύει για το μεγάλο του όνειρο. Κι ήλθε η ώρα της μεγάλης ανταμοιβής. Δείτε το βίντεο.



Το φετινό μεγάλο καλοκαιρινό αθλητικό ραντεβού θα είναι πολύ διαφορετικό μετά την απόφαση της ολυμπιακής ομοσπονδίας της Νότιας Αφρικής να επιτρέψει για πρώτη φορά τη συμμετοχή του Όσκαρ Πιστόριους του αθλητή-σύμβολο με τα δύο ακρωτηριασμένα πόδια. Πριν από τέσσερα χρόνια στο Πεκίνο ο Πιστόριους είχε χάσει στις λεπτομέρειες την πρόκριση, αλλά εφέτος ήταν η χρονιά του. Αυτός δε σταμάτησε να δουλεύει για το μεγάλο του όνειρο. Κι ήλθε η ώρα της μεγάλης ανταμοιβής.

 Ο Όσκαρ Πιστόριους δηλώθηκε ως μέλος της ομάδας σκυταλοδρομίας 4Χ400 και θ’ αγωνιστεί πλάι στους αρτιμελείς συναθλητές του. Όπως γράφουν και «ΤΑ ΝΕΑ» πρόκειται για μια μοναδική στιγμή γι’ αυτόν τον μεγάλο άνθρωπο και αθλητή που θα ζήσει την απόλυτη καταξίωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν δεν δηλωνόταν στην ομάδα της σκυταλοδρομίας θα έχανε και πάλι το ολυμπιακό ραντεβού, αφού δεν έπιασε το όριο (45.20) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες την περασμένη εβδομάδα.

Το είχε κάνει το Μάρτιο, αλλά σύμφωνα με τον κανονισμό της χώρας του ο κάθε αθλητής ή αθλήτρια για να πάρει την πρόκριση χρειάζεται να πιάσει το όριο δύο φορές! Ο Πιστόριους θα τρέξει πλέον και στα 400μ. στον τελικό των οποίων είχε προκριθεί πέρυσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νταεγού. Ο «Blade Runner», παρατσούκλι που του έχει «κολλήσει» επειδή τρέχει με μέλη από ανθρακονήματα που μοιάζουν με μεγάλες λεπίδες, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του: «Είναι από τις πιο περήφανες ημέρες στη ζωή μου. Είναι τεράστια η τιμή να συμπεριληφθώ ως μέλος της χώρας μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα είμαι πανέτοιμος και για τους Ολυμπιακούς και για τους Παραολυμπιακούς και ευχαριστώ την ομάδα μου που είναι πίσω μου και με στηρίζει».

Πηγή: real.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ