Σκόνη μάτσα- το νέο super food που ισοδυναμεί με 10 φλυτζάνια πράσινο τσάι -Πώς βοηθάει την υγεία και το αδυνάτισμα

Τι συμβαίνει με τη σκόνη από τσάι μάτσα (matcha) και γιατί είναι το νέο it thing στα super foods;
 

Το talk of the town της εποχής για όλους τους μπλόγκερς τροφίμων αλλά και για τους χολιγουντιανούς σελέμπριτις αποτελεί ένα τσάι. Όχι όμως οποιοδήποτε τσάι, αλλά το ιαπωνικό τσάι μάτσα.

Οι Ιάπωνες έχουν το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο και πλέον θεωρείται ότι αυτό οφείλεται στην κατανάλωση του μάτσα, που αποτελεί παράδοση για την ιαπωνική κουλτούρα και το οποίο είναι αποτοξινωτικό, αντικαρκινικό, βοηθάει στην καύση του λίπους και σε πολλά άλλα.

Σύμφωνα μάλιστα με το news.health.com, ένα ποτήρι μάτσα ισοδυναμεί με δέκα ποτήρια οποιουδήποτε άλλου πράσινου τσαγιού όσον αφορά την διατροφική του αξία και την περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες.
Περιέχει το μέγιστο δυνατό σε αντιοξειδωτικά. Αυτές οι φυσικές, χημικές ενώσεις που περιέχει το μάτσα βοηθούν στην αντιγήρανση και στην αντιμετώπιση των χρόνιων παθήσεων 20 φορές περισσότερο από ό, τι τα ρόδια ή τα βατόμουρα!

Συγκεκριμένα τα οφέλη για την υγεία είναι:

  • -Ηρεμεί και βοηθά στην συγκέντρωση, ενώ παράλληλα τόνωνει.
  • -Ενισχύει τον μεταβολισμό, δηλαδή την ικανότητα του σώματος να κάψει λίπος και να χάσει βάρος.
  • -Περιέχει αντιγηραντικές ιδιότητες και μπορεί να προστατεύσει ενάντια σε καρδιακές παθήσεις.
  • -Βοηθά στη ρύθμιση υγιών επιπέδων χοληστερόλης και σακχάρου στο αίμα.
  • Η σκόνη μάτσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, πέρα από το τσάι μας, και στο φαγητό: σε χυμούς, σαλάτες και φρουτοσαλάτες, στο γιαούρτι μαζί με άλλα φρούτα ή ακόμα και σε γλυκά αλλά και στο smoothie σου το πρωί. Εμείς λατρέψαμε τη συνταγή με γάλα κάσιους, μάτσα και λίγο μέλι. Αντί για γάλα κάσιους, χρησιμοποίησε οποιοδήποτε γάλα από καρπό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ