Η νέα τραγωδία: 34 οι νεκροί πρόσφυγες στην Τουρκία με 3 παιδιά ανάμεσα τους - Πτώματα σε Αϊβαλί & Ντίκιλι

Aπό τις τουρκικές αρχές σε δύο παραλίες εντοπίστηκαν τα πτώματα 34 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον τρία παιδιά, μετά τη βύθιση των σκαφών με τα οποία επιχειρούσαν να φτάσουν στη Λέσβο.

Όταν τα σκάφη αναποδογύρισαν, πιθανότατα λόγω της θαλασσοταραχής, οι μετανάστες έχασαν τη ζωή τους Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πόσα ακριβώς ήταν τα πλοιάρια που βυθίστηκαν, ούτε και πόσοι άνθρωποι επέβαιναν σε αυτά.

Τα 24 πτώματα εντοπίστηκαν σε μια παραλία του Αϊβαλί, όπως ανέφερε η τουρκική ακτοφυλακή. Άλλα 10 βρέθηκαν στην περιοχή του Ντίκιλι, όπως δήλωσε ένας αξιωματικός της τοπικής χωροφυλακής στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Τηλεοπτικά πλάνα που πρόβαλε το πρακτορείο δείχνουν ένα πτώμα με πορτοκαλί σωσίβιο στην παραλία του Αϊβαλί να βρέχεται από τα κύματα. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η εθνικότητα των θυμάτων. «Ακούσαμε ένα σκάφος να βυθίζεται και να κτυπάει στα βράχια. Υποθέτω πως αυτοί οι άνθρωποι πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να κολυμπήσουν από τα βράχια. Ήρθαμε εδώ για να βοηθήσουμε ως πολίτες», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Οι κακές καιρικές συνθήκες και οι εντεινόμενοι έλεγχοι κατά μήκος των τουρκικών ακτών δεν έχουν αποτρέψει μέχρι στιγμής τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αφρική να επιβιβάζονται σε μικρά σκάφη, συχνά σε κακή κατάσταση, προκειμένου να κάνουν τον επικίνδυνο διάπλου του Αιγαίου και να φτάσουν στα ελληνικά παράλια.

«Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες εξακολουθούν να περνούν από την Τουρκία στην Ελλάδα με ρυθμό πάνω από 2.500 την ημέρα» δήλωσε από τη Γενεύη ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) Τζόελ Μίλμαν. «Βλέπουμε επομένως ότι οι μεταναστευτικές ροές συνεχίζονται τον χειμώνα και, προφανώς, συνεχίζονται και οι θάνατοι επίσης», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον ΔΟΜ, πέρσι έχασαν τη ζωή τους 3.771 άνθρωποι στην προσπάθειά τους να μπουν στην Ευρώπη διαπλέοντας τη Μεσόγειο. Το 2014 ο αριθμός των καταγεγραμμένων θυμάτων ήταν 3.279.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ