Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ισραηλινοί αναστάτωσαν πτήση της Aegean για Τελ Αβίβ: "Τρομοκράτες" χαρακτήριζαν δύο άραβες συνεπιβάτες

Επεισοδιακή φαίνεται πως ήταν η αναχώρηση αεροσκάφους της Aegean το πρωί της Κυριακής σε προγραμματισμένη πτήση από Αθήνα προς Τελ Αβίβ.

Ισραηλινοί επιβάτες είχαν ήδη επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, οι οποίοι αντιλήφθηκαν ότι μαζί τους θα ταξίδευαν και δύο Παλαιστίνιοι. Αρκετοί από τους ισραηλινούς επιβάτες αντέδρασαν και διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο πλήρωμα.

Λίγο πριν την απογείωση, κάποιοι από αυτούς έλεγαν ότι οι δύο Παλαιστίνιοι μπορεί να είναι τρομοκράτες και αρνήθηκαν να καθίσουν στις θέσεις τους, αν εκείνοι δεν απομακρύνονταν από το αεροσκάφος.. Το πλήρωμα τότε ζήτησε την παρουσία της Αστυνομίας για να ελεγχθούν ξανά οι δύο παλαιστίνιοι. Μετά από επικοινωνία του πληρώματος με την εταιρεία, οι δύο Παλαιστίνιοι αποβιβάστηκαν και μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο, ώστε να αναχωρήσουν με άλλη πτήση την επόμενη ημέρα, τη Δευτέρα.

Οι ισραηλινοί επιβάτες απαίτησαν από το πλήρωμα να γίνει πρόσθετος έλεγχος ασφαλείας σε όλους τους επιβαίνοντες. Το πλήρωμα τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, τους προειδοποίησε ότι όσοι διαμαρτύρονται θα αποβιβαστούν, θα χάσουν και το δικαίωμα αποζημίωσης. Τελικά το αεροσκάφος απογειώθηκε με καθυστέρηση μιάμισης ώρας. Σε ανακοίνωσή της την Τρίτη η Aegean αναφέρει ότι, μετά την ανησυχία και έντονη διαμαρτυρία που εκφράστηκε από αριθμό ισραηλινών επιβατών, προέβη σε επιπλέον έλεγχο με την παρουσία και συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, από τον οποίο δεν εντοπίστηκε κάποιο ζήτημα.

Σύμφωνα με την Aegean, «πρόκειται για ένα μεμονωμένο και ατυχές περιστατικό, το οποίο έληξε σύντομα, χάρη στη συνεργασία και τη συναινετική διάθεση των δύο επιβατών, στους οποίους προσφέρθηκε η δυνατότητα να ταξιδέψουν με επόμενη πτήση, τα έξοδα της οποίας μαζί με τη διαμονή καλύφθηκαν από την εταιρεία. Η AEGEAN λυπάται για το δυσάρεστο περιστατικό που δεν εκφράζει την εταιρεία και ευχαριστεί τους δύο επιβάτες για την κατανόηση και συνεργασία τους».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ