Ο Παναθηναϊκός πολύ κοντά στον 20χρονο Βραζιλιάνο «μαέστρο» Λούκας Εβανγκελίστα για μπαλαδόρο 

Την ώρα που ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος είναι κλεισμένος και εκκρεμούν τα τυπικά για να ντυθεί στα πράσινα, στο τριφύλλι «αγγίζουν» ακόμα μια μεταγραφή.

Πιο συγκεκριμένα, βρίσκονται πολύ κοντά στο να κάνουν δικό τους τον 20χρονο Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό, Λούκας Εβανγκελίστα ως δανεικό από την Ουντινέζε.

Πρόκειται για «οκταροδεκτάρι», διεθνή με τις μικρές εθνικές της χώρας του, που φημίζεται για την πολύ καλή τεχνική κατάρτισή του και αποτελεί προσωπική επιλογή του Αντρέα Στραματσόνι, καθώς οι δυο τους έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν. Ως το 2014 ο παίκτης έπαιζε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Σάο Πάολο (με την οποία έχει εμπειρία και σε επίπεδο Κόπα Λιμπερταδόρες), εκεί όπου ξεχώρισε για τις ικανότητές του, εξ' ου και δεν άργησε να κάνει το ταξίδι στην Ευρώπη.

Η Ουντινέζε αποκάλυψε το «διαμάντι» και πριν δυο χρόνια «έσκασε» 4 εκατ. ευρώ στον βραζιλιάνικο σύλλογο, προκειμένου να τον αποκτήσει. Πέρσι, σε ηλικία 19 ετών, έγραψε 4 συμμετοχές στη Serie A, ενώ έπαιξε και στο Κύπελλο Ιταλίας -υπό τις οδηγίες του Αντρέα Στραματσόνι- όπου βρήκε και δίχτυα στην παράταση κόντρα στην Τσεζένα! Ο κόουτς των πρασίνων διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τους ανθρώπους της ομάδας, εισηγήθηκε για τον νεαρό «αρτίστα» και κάπως έτσι προχώρησε η υπόθεση, με τον Παναθηναϊκό να προσθέτει... λάτιν στοιχείο στο ρόστερ του.

Υπενθυμίζεται πως στο τριφύλλι (όπου έχουν ήδη αποκτηθεί και οι Μπουμάλ-Μέστο) δουλεύουν σε καθημερινή βάση την περίπτωση του Εμποκού για την γραμμή κρούσης, με το όνομά του να παίζει «δυνατά», παρά τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν.

Ποιος είναι ο Έλληνας Κριστιάνο Ρονάλντο, Παναγιώτης Βλαχοδήμος
Ο 24χρονός Παναγιώτης Βλαχοδήμος, ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα από τις ακαδημίες της Στουτγκάρδης.


Μετά από 3 χρόνια η Ξάνθη εντυπωσιασμένη από τον νεαρό επιθετικό αποφάσισε να τον αγοράσει. Τη χρονιά της παρουσίας του στην Ξάνθη πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις σημειώνοντας 3 γκολ σε 27 συμμετοχές αποσπώντας ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τον εγχώριο και ξένο τύπο που τον παρομοίαζε συχνά με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου κέρδισε το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου παίκτη της χρονιάς στα βραβεία της διοργανώτριας αρχής και την προσοχή διεθνών μέσων. Το καλοκαίρι του 2012 αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε ως δανεικός κατά σειρά σε Άουγκσμπουργκ (2013), Πλατανιά (το δεύτερο εξάμηνο της περιόδου 2013-14), Εργοτέλη (το πρώτο εξάμηνο της περιόδου 2014-15) και Νιμ.

Συμμετείχε στην εθνική Νέων από το 2009 έως το 2010, έχοντας 7 συμμετοχές και 3 τέρματα (το πρώτο στον αγώνα Πολωνία-Ελλάδα 0-1). Το 2011 συμμετείχε στην εθνική Ελπίδων, με την οποία σκόραρε για πρώτη φορά στον εντός έδρα αγώνα με τη Γερμανία στα προκριματικά του Euro 2013.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ