Θεοφάνεια: Όλοι στην Αθήνα και ο Μητροπολίτης Πειραιά... χώρια - Γύρισαν την πλάτη στον Σεραφείμ Παυλόπουλος και Τσίπρας!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκονται στη Δεξαμενή για να παρακολουθήσουν την τελετή του αγιασμού των υδάτων.

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα πραγματοποιηθεί και φέτος η τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού σε όλη την Ελλάδα.

Ωστόσο, δεν πέρασε απαρατήρητη η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην πάει στον Πειραιά, μετά τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς, κ. Σεραφείμ, για το σύμφωνο συμβίωσης. Ο κ. Τσίπρας θα παραστεί στην τελετή του αγιασμού των υδάτων στη Δεξαμενή, στην Αθήνα, μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και πολλοί βουλευτές αποφάσισαν να μην πάνε στον Πειραιά για τη δοξολογία, αλλά στον Άγιο Διονύσιο τον Αεροπαγίτη.

Και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, όμως, δεν θα παραστεί στη λειτουργία στον Πειραιά, αλλά στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο και εν συνεχεία στην κατάδυση του Σταυρού στην παραλία του Φλοίσβου. Στον Φλοίσβο θα πάει και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. 

Στο Λασίθι ο Πλακιωτάκης
Στην Κρήτη βρίσκεται για τα Θεοφάνεια
ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο Γιάννης Πλακιωτάκης θα παραστεί στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου. 

Μόνο ο Λεβέντης θα πάει στον Πειραιά 
Ο μόνος πολιτικός αρχηγός που θα δώσει το «παρών»
σήμερα στον Πειραιά θα είναι ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. 

Στη φρεγάτα «Κουντουριώτης» ο Πάνος Καμμένος 
Ο Πάνος Καμμένος,
σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», θα βρεθεί στη φρεγάτα «Κουντουριώτης» και εκεί ανάμεσα στην Υδρα και στις Σπέτσες θα πραγματοποιήσει (με στρατιωτικό ιερέα) εν πλω τη δοξολογία. Εκεί οι βατραχάνθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού θα πέσουν στα νερά του Αργοσαρωνικού για να πιάσουν τον Σταυρό.

Συγκίνηση στη Σμύρνη 
«Για πρώτη χρονιά θα γίνει Αγιασμός των Υδάτων στο λιμάνι της Σμύρνης.
Επίσημα, είναι η πρώτη χρονιά. Το είχαμε κάνει πριν από δεκα-τόσα χρόνια, αλλά όχι επίσημα. Αυτή τη φορά έχει εκδοθεί κανονική άδεια από την τουρκική κυβέρνηση, το υπουργείο των Εσωτερικών», λέει στο pontos-news.gr ο π. Κύριλλος Συκής, αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, ιερατικός προϊστάμενος Αγίας Φωτεινής Σμύρνης.

Ο αγιασμός των υδάτων θα γίνει στις 12:30 στην προκυμαία της πόλης απέναντι από το ιστορικό κτίριο του παλιού ελληνικού προξενείου.

«Θα υπάρχει και εκπροσώπηση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση της πόλης. Θέλουμε να είναι κάτι οργανωμένο», προσθέτει.

Τουλάχιστον τρία γκρουπ από την Αθήνα, τη Μυτιλήνη και τη Χίο θα φτάσουν στη Σμύρνη. Αυτό που επιδιώκουν είναι η ορθόδοξη κοινότητα να έχει τη δυνατότητα να γιορτάζει κάθε χρόνο τα Θεοφάνεια.

«Είναι μια φιλοδοξία μας. Εφόσον δημιουργείται εδώ μια κοινότητα ορθόδοξη, θέλουμε να κάνουμε κάτι που θα έχει συνέχεια», ανέφερε ο π. Κύριλλος Συκής.

Άστραψε & βρόντηξε ε ο Σεραφείμ για την απουσία Τσίπρα: Είμαστε ζωντανό αλάτι, παρεμποδίζουμε τη σήψη και τη σαθρότητα

 Πολιτικές διαστάσεις πήρε ο εορτασμός των Θεοφανείων, αφού Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ άφησε αιχμές για τον πρωθυπουργό. «Ο κάθε πιστός, κληρικός ή λαϊκός έχει την υποχρέωση κατ' επιταγή του Χριστού να είναι αλάτι ζωντανό, όχι ανάλατο, όχι ανούσιο. Και αυτό σημαίνει ότι αν είμαστε ζωντανό αλάτι, παρεμποδίζουμε τη σήψη και αντιμετωπίζουμε τη σαθρότητα των δαιμονικών κοσμοειδώλων», είπε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ.

Και συνέχισε: «Το αλάτι ξέρετε, έχει κι άλλες ιδιότητα. Είναι δριμύ και οδυνηρό άλγος. Και αυτό φαίνεται ότι συνέβη σήμερα». Όταν ρωτήθηκε για την απουσία του πρωθυπουργού από τον αγιασμό των υδάτων στον Πειραιά απάντησε πως «νομίζω ότι ο λαός έδωσε την απάντηση». Αλλά όταν ρωτήθηκε ξανά είπε: «το μήνυμα του χριστού είναι ένα μετανοείτε πάντες γιατί ο Θεός είναι κοντά μας. Όσο βρισκόμαστε σε αυτό τον κόσμο καλούμαστε να μετανοούμε».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ