Εκτέλεσαν την πρώτη γυναίκα δημοσιογράφο: «Κρατώ την αξιοπρέπειά μου καλύτερα να μου κόψουν το κεφάλι»- και της το έκοψαν

«Καλύτερα να μου κόψουν το κεφάλι παρά να χάσω την αξιοπρέπεια μου». Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε την πρώτη γυναίκα δημοσιογράφο

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε την πρώτη γυναίκα δημοσιογράφο που έδινε μέσω του Blog της ανταποκρίσεις για τη δράση των τζιχαντιστών στη Συρία.

Σύμφωνα με τον συριακό δημοσιογραφικό οργανισμό Syria Direct, με το θάνατο της κουρδικής καταγωγής Ruqia Hassan ο αριθμός των δημοσιογράφων που το Ισλαμικό Κράτος έχει εκτελέσει από τον Οκτώβριο ανέρχεται στους πέντε.

Η Hassan, δημοσιογράφος και ακτιβίστρια, η οποία υπέγραφε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το ψευδώνυμό Νισσάν Ιμπραχίμ (Nisan Ibrahim) έγραφε για το  Raqqa is Being Slaughtered Silently (RBSS) μια ομάδα που αποκάλυπτε τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία.

Ο ιδρυτής του RBSS, Abu Mohammed, το Σάββατο ανακοίνωσε μέσω twitter ότι οι τελευταίες λέξεις της Hassan ήταν: « Είμαι στη Ράγκα και δέχομαι απειλές για τη ζωή μου και αν το Ισλαμικό Κράτος με συλλάβει και με σκοτώσει δεν πειράζει γιατί θα μου κόψουν το κεφάλι και θα διατηρήσω την αξιοπρέπεια μου κάτι καλύτερο από το να ζήσω μέσα στην ντροπή μαζί με το ΙΚ».

Η ακριβής ημερομηνία της εκτέλεσής της δεν είναι γνωστή. Οι αναρτήσεις της στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης σταμάτησαν απότομα στις 21 Ιουλίου του 2015.

Το Ισλαμικό Κράτος ενημέρωσε την οικογένεια της Hassan για την εκτέλεσή της με την κατηγορία της κατασκοπίας πριν από τρεις ημέρες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ