Ο βίος και η πολιτεία του Μάκη Ψωμιάδη: Μια ζωή γεμάτη δικαστικές περιπέτειες για τον Big Mak

Η είδηση του θανάτου του Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος εξέπνευσε ανήμερα των Φώτων στο νοσοκομείο «Ελπίς» όπου είχε μεταφερθεί με έμφραγμα, αιφνιδίασε τους πάντες στο χώρο του ποδοσφαίρου και όχι μόνο.

Πολλές φορές ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ και της Καβάλας απασχόλησε την κοινή γνώμη εξαιτίας της πορείας του ως παράγοντας, καθώς και εξαιτίας των δικαστικών του περιπετειών τα τελευταία χρόνια.

Ο Μάκης Ψωμιάδης γεννήθηκε στην Καβάλα τον Δεκέμβριο του 1955, και έζησε φτωχικά παιδιά χρόνια, ως γιος ιερέα.

Η είσοδος του στην αθλητική ζωή του τόπου ξεκινάει το 1988, μέσω της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, στον προεδρικό θώκο της οποίας διαδέχθηκε τον Τάκη Δημητρακόπουλο, αφήνοντας εποχή για τα πολλά χρήματα που ξόδεψε.

Πριν καν μπει ενεργά στην μπασκετική ΑΕΚ, έκανε δωρεά στην ομάδα τον Νάσο Γαλακτερό, τον οποίο είχε καταφέρει να πάρει τότε μέσα από τα χέρια του Ολυμπιακού.

Το 2001 και μετά από ένα σύντομο ανεπιτυχές πέρασμα από τον Εθνικό, ο «Big Mak» θα εμπλακεί στην ποδοσφαιρική ΑΕΚ στην οποία θα μείνει για μία τριετία, σε μια πετυχημένη θητεία στην οποία η «Ένωση» κατέκτησε ένα κύπελλο και έχασε το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία.

Το 2006 και αφού δεν μπόρεσε να αφήσει έργο στον Ακράτητο ο οποίος επί των ημερών του υποβιβάστηκε, ανέλαβε την Καβάλα, ομάδα της πόλης καταγωγής του, την οποία κατάφερε μέσα σε μια τριετία να ανεβάσει από την Γ’ Εθνική στη Σούπερ Λιγκ.

Ο Ψωμιάδης συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2011 στα Σκόπια στα οποία είχε διαφύγει, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα συλλήψεως με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιασμούς, δωροδοκίες, απάτες και χειραγωγήσεις αγώνων ποδοσφαίρου.

Τον Δεκέμβριο του 2013 καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια φυλάκιση με αναστολή για τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια, ενώ όπως αναφέρει το sport-fm.gr την άνοιξη του 2014 καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη για υπεξαίρεση 21,4 εκ. ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΚ την περίοδο 2001-2003. Αποφυλακίστηκε το περασμένο καλοκαίρι μετά από τέσσερα χρόνια και δύο μήνες που πέρασε στη φυλακή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ