Σάλος από τις σεξουαλικές επιθέσεις στην Γερμανία σε 100 κοπέλες από 2.000 Άραβες -Τι κρύβεται πίσω από την μαζική σεξοτρομοκρατία;

Η γερμανική αστυνομία πιστεύει ότι αυτές οι μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις ενδεχομένως να συνδέονται με μια εγκληματική συμμορία που χρησιμοποιεί τη σεξουαλική κακοποίηση ως μέσο απόσπασης προσοχής. 

Συγκεκριμένα η Daily Mail αναφέρει ότι η γερμανική αστυνομία πιστεύει ότι οι επιθέσεις αυτές διαπράχθηκαν από άνδρες «αραβικής καταγωγής ή από την Αφρική». Η δήμαρχος, της Κολωνίας, την ίδια ώρα, δήλωνε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι δράστες είναι πρόσφυγες. 

Πάντως, η αστυνομία του Ντίσελντορφ, η οποία απέχει 25 χλμ. από την Κολωνία, αναφέρει ότι οι δράστες της επίθεσης συνδέονται με εγκληματική συμμορία που αποτελείται από 2.000 άνδρες της Βορείου Αφρικής και οι οποίοι επιτίθενται σεξουαλικά σε γυναίκες για να τις ληστέψουν. 

Για συγκάλυψη κατηγορούν την αστυνομία 

Η δημοσιοποίηση των επιθέσεων αυτών έχει προκαλέσει σάλο στη Γερμανία με τα μέσα ενημέρωσης να κατηγορούν τις αρχές για συγκάλυψη γεγονότων με σκοπό την αποφυγή της πρόκλησης εντάσεων μεταξύ Γερμανών και μεταναστών-προσφύγων. 

Πάντως, τόσο ο αρχηγός της αστυνομίας της Κολωνίας όσο και ο επικεφαλής του δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα απολογήθηκαν χθες μετά τις κατηγορίες που εκτοξεύτηκαν εναντίον τους για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης, καθώς η αστυνομία είχε αναφέρει ότι οι εορτασμοί για την πρωτοχρονιά είχαν γίνει ειρηνικά και περιέγραφαν τα όσα συνέβησαν ως μια «ευχάριστη ατμόσφαιρα». Για τη συγκεκριμένη έκφραση ο Βόλφγκανγκ Αλμπέρ, επικεφαλής της αστυνομίας της Κολωνίας, ζήτησε χθες συγνώμη προσθέτοντας ότι ο όλος χειρισμός ήταν λάθος. Αρνήθηκε πάντως να παραιτηθεί για το γεγονός ότι δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε καμία σύλληψη δράστη. Η μόνη ενέργεια που έχει κάνει η γερμανική αστυνομία είναι να εντοπίσει τρεις  υπόπτους....

Στο ίδιο, απολογητικό, κλίμα και το ZDF το οποίο επίσης έδωσε εξηγήσει γιατί δεν μετέδωσε την είδηση με τις σεξουαλικές επιθέσεις. 

Φόβοι ότι οι σεξουαλικές επιθέσεις θα επαναληφθούν 

Εντωμεταξύ ενόψει και του καρναβαλικών εκδηλώσεων που θα γίνουν σε λίγες ημέρες στην Κολωνία έχουν αρχίσει να εκφράζονται φόβοι ότι θα επαναληφθούν παρόμοιες μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις. 

Το επισήμανε, μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου της πόλης. «Οι περιοχές μέσα και γύρω από τον κεντρικό σταθμό, τον καθεδρικό ναό και τη γειτονική περιοχή προς τις όχθες του Ρήνου δεν θεωρείται ούτε για τους ντόπιους, ούτε για τους τουρίστες ασφαλείς», ανέφερε και συμπλήρωσε πως θα πρέπει να χαρακτηριστεί μια «απαγορευμένη ζώνη». «Ειδικά για τις γυναίκες προσέθεσε ότι θα πρέπει να γίνει σαφές ότι υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλειά τους τις βραδυνές και τις νυχτερινές ώρες», συμπλήρωσε και ανέφερε ότι το καρναβάλι που θα γίνει σε λίγες ημέρες, θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια «παρόμοια κατάσταση» με αυτή της παραμονής Πρωτοχρονιάς και ότι η αστυνομία δεν θα είναι σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια όσων κατέβουν στο κέντρο της πόλης για να διασκεδάσουν. 

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής πάνω από 100 γυναίκες στην Κολωνία κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής επίθεσης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και δύο εξ αυτών, μάλιστα, βιασμού. 


Εγιναν επιθέσεις και σε Αμβούργο-Στουτγάρδη 

Εντωμεταξύ, αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα της Bild σύμφωνα με το οποίο παρόμοιες επιθέσεις με αυτές που έγιναν στην Κολωνία συνέβησαν τόσο στο Αμβούργο όσο και στη Στουτγάρδη. 

Συγκεκριμένα, στο Αμβούργο μέχρι στιγμής 27 γυναίκες έχουν καταγγείλει ότι δέχθηκαν επίθεση, οι 10 σεξουαλικού χαρακτήρα και οι υπόλοιπες 17 ληστείας. 

Μάρτυρας των επιθέσεων ανέφερε ότι ξένοι άνδρες μπήκαν σε ένα κλαμπ της πόλης και άρχισαν να αγγίζουν γυναίκες στα οπίσθιά τους. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι δράστες, με βάση την εμφάνισή τους ήταν αραβικής καταγωγής. Ανέφερε ακόμη ότι δύο μαθήτριες 16 και 17 ετών έπεσαν θύματα σεξουαλικών επιθέσεων στην αγορά της πόλης την Πρωτοχρονιά. «Ημασταν σε πανικό, μας άγγιζαν παντού. Εσπρωχνες το ένα χέρι, εμφανιζόταν άλλο. Μας άρπαζαν από τα στήθη μας, τα οπίσθιά μας... ». 

Η γερμανική εφημερία αναφέρει ότι στη Στουτγάρδη 15 άνδρες αραβικής καταγωγής επιτέθηκαν σε μια ομάδα 18χρονων κοριτσιών αγγίζοντάς τες σε όλο τους το σώμα. Τα κορίτσια σώθηκαν όταν έβαλαν τις φωνές και παρενέβησαν δυο περαστικοί για να τις σώσουν. Εντωμεταξύ τους είχαν κλέψει χρήματα και κινητά τηλέφωνα. 

A. Μέρκελ: Αυτό που συνέβη την Πρωτοχρονιά είναι εντελώς απαράδεκτο

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ άσκησε σήμερα πίεση στις γερμανικές αρχές ζητώντας τους να εξιχνιάσουν τι ακριβώς συνέβη κατά τις επιθέσεις εναντίον γυναικών που σημειώθηκαν στη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία. Ο επικεφαλής της αστυνομίας στην Κολωνία είχε πει ότι οι δράστες έμοιαζαν να είναι "αραβικής ή βορειοαφρικανικής" καταγωγής. "Αυτό που συνέβη την Πρωτοχρονιά είναι εντελώς απαράδεκτο", δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

"Το αίσθημα των γυναικών στα περιστατικά αυτά, ότι ήταν εντελώς ανυπεράσπιστες και στο έλεος των δραστών, είναι προσωπικά για μένα ανυπόφορο και έτσι είναι σημαντικό να έρθουν στο φως όλα όσα συνέβησαν", πρόσθεσε. Η καγκελάριος είπε ότι θα εξετάσει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένης της αλλαγής της νομοθεσίας και της αύξησης του αριθμού των αστυνομικών. "Πρέπει επίσης να συνεχίσουμε να μιλάμε για τη βάση της πολιτιστικής συνύπαρξής μας στη Γερμανία και αυτό που ο κόσμος δικαίως περιμένει είναι οι δράσεις να ακολουθήσουν τα λόγια", δήλωσε.

Η Άνγκελα Μέρκελ πρόσθεσε πως χρειάζεται η συνεχής αναθεώρηση της πολιτικής που διέπει τις απελάσεις "ώστε να σταλεί ένα σαφές μήνυμα στους ανθρώπους που δεν θέλουν να παραμείνουν μέσα στο νομικό μας πλαίσιο".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ