Aισιόδοξος για το μέλλον ο Γ. Στουρνάρας: Η Τράπεζα της Ελλάδος θα συνεχίσει να είναι θεματοφύλακας της σταθερότητας εντός Ευρωσυστήματος

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος παρουσίασε με αισιοδοξία έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων της προηγούμενης χρονιάς και έκανε αναφορά στην κρίση του καλοκαιριού.

Την εκτίμηση ότι η Τράπεζα της Ελλάδος «θα συνεχίσει να εκπληρώνει το ρόλο της ως θεματοφύλακας της νομισματικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας εντός Ευρωσυστήματος», εξέφρασε ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, σε μήνυμά του στο προσωπικό της Τράπεζας για το νέο έτος.

Όπως ανέφερε, το πρώτο εξάμηνο του 2015 δοκιμάστηκαν ιδιαίτερα οι αντοχές του χρηματοπιστωτικού συστήματος και της οικονομίας, ενώ στάθηκε στην αβεβαιότητα που πυροδότησε αρνητικά σενάρια και εικασίες για το μέλλον της χώρας. Υπογράμμισε επίσης ότι το τραπεζικό σύστημα αντιμετώπισε αλλεπάλληλα επεισόδια κρίσης εμπιστοσύνης, που απείλησαν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, με αποτέλεσμα την κήρυξη της τραπεζικής αργίας και την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls).

Όπως τόνισε ο κ. Στουρνάρας, η Τράπεζα της Ελλάδος ανταποκρίθηκε με επιτυχία στις προκλήσεις αυτές, συμβάλλοντας καταλυτικά στην εξισορρόπηση της κατάστασης αλλά και διαφυλάττοντας παράλληλα την ανεξαρτησία και το κύρος της. Σε ό,τι αφορά τα θέματα οργάνωσης, σύμφωνα με τον διοικητή της ΤτΕ, η Τράπεζα το 2015 προχώρησε σε μερική αναδιάρθρωση του δικτύου της και εξορθολογισμό των λειτουργιών της, όπου κρίθηκε απαραίτητο.

Τέλος, ο κ. Στουρνάρας προανήγγειλε σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ ότι η ανανέωση του προσωπικού που ξεκίνησε το 2015 και θα συνεχιστεί το 2016.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ