Βίκτορ Ορμπάν: Εκτός Ε.Ε. θέλει την Ελλάδα με νέες του δηλώσεις ο Ούγγρος "τσάρος"

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας προτείνει επαπροσδιορισμό των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα σταματούν στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας.

"Νομίζω πως η επόμενη γραμμή άμυνας που χρειάζεται να δημιουργήσουμε βρίσκεται στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας", δήλωσε ο ​Βικτόρ Ορμπάν σε συνέντευξή του στη δημόσια ραδιοφωνία, υιοθετώντας μια πολεμική ρητορική κατά της Ελλάδας. 

Είναι θετικό που η Τουρκία υποσχέθηκε μια γραμμή άμυνας εκεί, ωστόσο εμείς πρέπει να χτίσουμε μια δική μας άμυνα, με τις δικές μας δυνάμεις, στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας και να σταματήσουμε, όχι να περιορίσουμε, να σταματήσουμε τους μετανάστες .Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, ο οποίος και κατά το πρόσφατο παρελθόν έχει στραφεί κατά της Ελλάδας, υπέδειξε πως η Βουλγαρία θα πρέπει να γίνει μέλος της ζώνης Σένγκεν, ενώ στην ΠΓΔΜ πρέπει να δοθεί οικονομική υποστήριξη προκειμένου να ενισχύσει την άμυνά της.

Επέσεισε επίσης την απειλή βέτο σε οποιεσδήποτε κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Πολωνίας, ενός ισχυρού συμμάχου του στην περιοχή, έπειτα από πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του πολωνικού κυβερνώντος κόμματος. 

Η Ευρώπη απειλεί με κυρώσεις την Πολωνία για το νομοσχέδιο στα ΜΜΕ και πιο συγκεκριμένα για την απόφαση της πολωνικής κυβέρνησης να διορίζονται στις ανώτατες θέσεις της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στελέχη της δικής της επιλογής. Ο Ορμπάν συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, ηγέτη του κυβερνώντος κόμματος στην Πολωνία, Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS), σε μια προφανή προσπάθεια ενίσχυσης ενός ανερχόμενου ευρωσκεπτικιστικού πυρήνα στην κεντρική Ευρώπη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ