6 εστιατόρια με ιταλικό ταπεραμέντο! Πάμε για vitello tonato & pizza με λεπτή ζύμη, φρέσκια pasta

Pasta σε πολλές εκδοχές και μαζί της vitello tonnato, πίτσα με λεπτή, τραγανή ζύμη, ταλιάτα και πολλά ακόμη σε έξι εστιατόρια που κάνουν διαδρομές στις αγαπημένες γευστικές συνήθειες της γειτόνισσας χώρας.

 

Da Bruno


Στο εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου, που μετράει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας ο Μπρούνο Ορτολάνο προτείνει μια κουζίνα με κλασική ιταλική ραχοκοκαλιά, προσθέτοντας και λίγο πιο μοντέρνες νότες. Μπολονέζε, αραμπιάτα και καρμπονάρα δηλώνουν παρούσες, ενώ μπορείτε κάλλιστα να διαλέξετε και πίτσα.
A mano


Η βιτρίνα του γλυφαδιώτικου χώρου με την industrial αισθητική είναι φουλ ιταλικών τυριών και αλλαντικών. Στο μενού θα συναντήσετε ζυμαρικά της στεριάς και της θάλασσας –παπαρδέλες με μοσχαράκι ραγού και πορτσίνι, ταλιατέλες με γαρίδες και λαχανικά, – δοκιμάστε όμως και την πίτσα.
Soleto


Με μια μοντέρνα, άνετη «γεωγραφία» και μητροπολιτικό στιλάκι, ο all-day χώρος της Γλυφάδας κεντρίζει το ενδιαφέρον των φίλων της ιταλικής κουζίνας με πίτσα ταρτουφάτα, νόστιμες παπαρδέλες µε αστακό και καβούρι, μια πλούσια ταλιάτα και, στο τέλος, καλό τιραμισού.

Sale & Pepe


Το γευστικό τέκνο του Ιβάν Οταβιάνι στο Κολωνάκι μιλάει ιταλικά με προφορά του βορρά. Εκτός από τις a la carte προτάσεις, αν καθίσετε στη ζεστή, σε γήινα χρώματα σάλα κάποια Τετάρτη ή Πέμπτη έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε το vintage cuisine & wine menu (τέσσερα πιάτα και κρασί με € 35 το άτομο ).
Tutti a tavola


Στο Κολωνάκι ξεκίνησε, στη Σπευσίππου, και εκεί ακριβώς επέστρεψε ύστερα από απουσία κάποιων χρόνων. Συνδυάζει την περιποιητική διάθεση του Αντόνιο με μια καλοβαλμένη κουζίνα. Ανάμεσα στις προτάσεις της από θαλασσινά σπαγκέτι μέχρι χορταστική κοτολέτα αλά Μιλανέζε.
La Pasteria


Mε μεγάλες τζαμαρίες για χάζι και cosy ατμόσφαιρα, το κατάστημα της Βαλαωρίτου έχει προτάσεις για όλα τα γούστα. Εκτός από πολλών λογιών πίτσες και ζυμαρικά, μπορείτε να καθίσετε στο μπαρ και να πιείτε ένα ποτήρι κρασί, τσιμπολογώντας stuzzichini – σαν να λέμε ιταλικά tapas.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων
A mano

Κύπρου 74, Γλυφάδα
Da Bruno
Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
Pasteria (la)
Βαλαωρίτου 15, Κολωνάκι
Sale & Pepe
Αριστίππου 34, Κολωνάκι
Soleto
Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα
Tutti A Tavola
Σπευσίππου 8, Κολωνάκι

ΠΗΓΗ: athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ