Σταματήστε τον χρόνο επάνω στο πρόσωπο σας με μεσοθεραπεία- μπότοξ ή με ραδιοσυχνότητες & υαλουρονικό

Είναι κάποιες στιγμές, κάποιες εποχές στη ζωή μας που αισθανόμαστε πιο έντονη την ανάγκη να είμαστε και να δείχνουμε πιο όμορφες και λαμπερές. Θέλουμε ίσως να αναδείξουμε τον λαμπερό μας εαυτό και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μας κάνουν ξεχωριστές. 

Θέλουμε να προχωρούμε μεν μπροστά, μα ο χρόνος που περνά να μη μας χαρακτηρίζει. Εδώ έρχεται ο εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός που με τη δεξιοτεχνία και τα κατάλληλα υλικά, μηχανήματα, προσφέρει λύσεις πραγματικές για γρήγορα και όμορφα αποτελέσματα.

Από ραδιοσυχνότητες...

Σύμφωνα με την πλαστικό χειρουργό κυρία Αναστασία Δανιήλ-Σεφέρη και το tovima.gr, αρχικά μπορεί να γίνει κάποια θεραπεία προσώπου και λαιμού χρησιμοποιώντας ραδιοσυχνότητες, στοχεύοντας στην αφαίρεση των εξωτερικών στιβάδων της επιδερμίδας, απομακρύνοντας πανάδες, στίγματα, κηλίδες, βελτιώνοντας ουλές, ακμή αλλά και σημάδια γήρανσης. Ενισχύεται η παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου, χαρίζοντας στο δέρμα καλύτερη υφή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους τύπους δέρματος, ακόμη και σε ευαίσθητες επιδερμίδες. Η θεραπεία βελτιώνει άμεσα και ορατά την υφή του δέρματος και τα αποτελέσματα διαρκούν.

Επόμενη κίνηση είναι η χρήση της διάσημης βοτουλινικής τοξίνης που ακολουθεί την τάση για πιο φυσικό αποτέλεσμα. Τα «παγωμένα», «ψεύτικα» πρόσωπα γενικά αφήνουν άσχημη εικόνα. Το υλικό εισάγεται με πολύ λεπτή βελονίτσα στην περιοχή του μετώπου, στο «πόδι της χήνας», ακόμη και στον λαιμό, με μικρές εγχύσεις σε διαφορετικά σημεία σε συγκεκριμένους μυς. Η δράση του φαρμάκου αρχίζει να γίνεται αισθητή περίπου τέσσερις ως έξι ημέρες μετά την ενέσιμη θεραπεία. Το δέρμα δείχνει λείο και πιο νεανικό, η χαλάρωση βελτιώνεται ή και εξαφανίζεται, οι ρυτίδες έκφρασης εξαφανίζονται για αρκετό χρονικό διάστημα, ενώ το πρόσωπο διατηρεί τη φυσική κινητικότητα. Στην περιοχή του λαιμού υπάρχει διπλό όφελος, αφού η τοξίνη βελτιώνει το περίγραμμα του προσώπου καταπολεμώντας τη χαλάρωση και μειώνοντας ορατά τις οριζόντιες γραμμές.

Η μεσοθεραπεία είναι επίσης μια θεραπεία η οποία επιλύει προβλήματα τα οποία δεν έχουν να κάνουν μόνο με την ηλικία. Εφαρμόζεται και σε νεαρές γυναίκες με προβλήματα αφυδάτωσης, θαμπής όψης, λεπτές ρυτίδες κ.ο.κ. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι πολυβιταμινούχα σκευάσματα, ιχνοστοιχεία και υαλουρονικό οξύ. Η μεσοθεραπεία συμβάλλει στην ανανέωση του φυσικού κολλαγόνου του δέρματος, αποκαθιστά το δομικό υλικό που «υποβαστάζει» το δέρμα, «εξαφανίζει» και βελτιώνει τις ρυτίδες. Ενυδατώνει, κάνει λεία την επιδερμίδα και πιο νεανικό το δέρμα. Είναι μια ασφαλής μέθοδος, γρήγορη και ανώδυνη. Γίνεται με μικρές βελονίτσες στο πρόσωπο, γύρω από τα μάτια, στον λαιμό, στο ντεκολτέ, στα χέρια κτλ.

...ως το υαλουρονικό οξύ

Η τοποθέτηση του υαλουρονικού οξέος επίσης «γεμίζει» ρυτίδες, μικρές ή μεγαλύτερες, αποκαθιστά τον χαμένο όγκο, βοηθά στην αποκατάσταση του οβάλ του προσώπου και ξαναδίνει υγιή και φυσική όψη. Με ενεσάκια ειδικά για ψιλή βελόνα γίνεται η έγχυση του υαλουρονικού οξέος «γεμίζοντας» τις ρυτίδες και τα κενά. Η εφαρμογή του γίνεται χωρίς τραύμα και το αποτέλεσμα μίας και μόνης θεραπείας φαίνεται αμέσως και διαρκεί. Ετσι «γεμίζουν» οι ρινοπαρειακές αύλακες, «σχηματίζεται» το περίγραμμα του προσώπου, τα ζυγωματικά, οι ρυτίδες μαριονέτας (ρυτίδες θλίψης), γωνίες του στόματος και το πιγούνι. Σημαντική είναι επίσης η βοήθειά του στα χείλη ως προσθήκη όγκου, περιγράμματος και σχήματος. Τα χείλη είναι όμορφο να είναι γεμάτα και με γλυκές καμπύλες. Οταν «αδειάζουν» ή «πέφτουν», όλο το πρόσωπο φαίνεται «άδειο» και λυπημένο. Χρειάζεται όμως πάντα ένα μέτρο για ουσιαστικά συμμετρικό αποτέλεσμα και όχι υπερβολές και παραμορφώσεις.

Η εφαρμογή, έστω και μικρή, υαλουρονικού οξέως εκεί όπου χρειάζεται βελτιώνει την περιοχή και προσφέρει φυσικό, ασφαλές και μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας υπάρχουν διαφορετικά υλικά για τα διάφορα είδη των ρυτίδων. Μια εφαρμογή του ενέσιμου υαλουρονικού οξέος για την περιοχή των ματιών βελτιώνει την κουρασμένη όψη, ενώ παράλληλα μειώνει μαύρους κύκλους και σακούλες. Είναι ασφαλής μέθοδος, ειδικά σχεδιασμένη για το λεπτό δέρμα της ευαίσθητης αυτής περιοχής. Το υαλουρονικό ως υδρόφιλο υλικό διαρκεί αρκετό χρονικό διάστημα χαρίζοντας ζωντάνια στο βλέμμα μας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ