Μυτιλήνη: Σύλληψη επτά εργαζομένων σε ΜΚΟ για κλοπή σωσιβίων - Τι ισχυρίζονται οι ίδιοι

Εργαζόμενοι σε μη κυβερνητικές οργανώσεις που επιχειρούν στη Λέσβο σχετικά με το μεταναστευτικό - προσφυγικό πρόβλημα, ηλικίας από 27 έως 53 ετών, συνελήφθησαν στη Μήθυμνα με την κατηγορία της κλοπής και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Οι επτά συλληφθέντες (τρεις με υπηκοότητα Ηνωμένου Βασιλείου, δύο ΗΠΑ, ένας Ολλανδίας και ένας Κύπρου) αφαίρεσαν 335 σωσίβια γιλέκα, από χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου Λέσβου στην περιοχή της Μήθυμνας όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα,

Οι συλληφθέντες υποστηρίζουν ότι πήραν τα σωσίβια προκειμένου να φτιάξουν υποστρώματα για να μένουν οι μετανάστες που περιμένουν να καταγραφούν στον εξωτερικό χώρο του κέντρου πιστοποίησης και καταγραφής στη Μόρια. 

Ωστόσο, ο ισχυρισμός αυτός δεν γίνεται αποδεκτός καθώς, όπως αναφέρει η Καθημερινή, χιλιάδες σωσίβια υπάρχουν στις ακτές της Μυτιλήνης τα οποία αν ήθελαν μπορούσαν να συγκεντρώσουν χωρίς να ταξιδέψουν στη Μήθυμνα.

Επίσης αναφέρεται πως οι συλληφθέντες έπαιρναν σωσίβια τα οποία φόρτωναν σε τρία αυτοκίνητα ιδιοκτησίας τους, προκειμένου να φωτογραφηθούν με αυτά σε ακτές ότι δήθεν τα περισυλλέγουν για να συγκεντρώσουν χρήματα από δωρεές για το ανύπαρκτο αυτό έργο τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ