Aυτός είναι ο Τζιμ Γιαννόπουλος που ευχαρίστησε ο Ντι Κάπριο στις Χρυσές Σφαίρες - Το αφεντικό της 20th Century Fox

Ένας γνήσιος Έλληνας βρίσκεται πίσω από μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες κινηματογραφικών παραγωγών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι ο Δημήτρης Γιαννόπουλος, ή Jim όπως προτιμούν να τον αποκαλούν οι φίλοι του...

Ο Τζιμ Γιαννόπουλος, όχι μόνο μιλάει άπταιστα ελληνικά, κάνει πατροπαράδοτο ελληνικό Πάσχα στο Μπέβερλι Χιλς και είναι μέλος της Ελληνικής κοινότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά παίζει και μπουζούκι!

Το αφεντικό της 20th Century Fox κατάφερε να γίνει το νούμερο 1 στην κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλιγουντ. Παρόλο που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, ο πατέρας του και γενικότερα η οικογένειά του φρόντισαν ώστε να μεγαλώσει με τις ελληνικές αξίες και τα ιδανικά αλλά και να μάθει πολύ καλά να μιλάει τη μητρική του γλώσσα. Μάλιστα, πήγε και ελληνικό σχολείο ώστε να μην έχει πρόβλημα στο μέλλον στον χειρισμό της γλώσσας.

Πλέον ξέρει να διαβάζει, να μιλάει και να γράφει άπταιστα ελληνικά και ήδη έχει βάλει τη μητέρα του να βρίσκεται κοντά στα παιδιά του, ώστε να μάθουν και εκείνα όπως ο ίδιος από νωρίς την ελληνική γλώσσα και γενικότερα την κουλτούρα της πατρίδας. “Εγώ νιώθω Έλληνας που μένει στην Αμερική. Το να πεις ότι είσαι Αμερικανός είναι μία πολιτική δήλωση και δεν ταυτίζεται με την κουλτούρα σου” δήλωσε πρόσφατα ο ίδιος. Και είναι αλήθεια πως παρά το ότι πλέον ως πρόεδρος μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγών στον κόσμο, έχει φτάσει πολύ ψηλά και θα μπορούσε να συναναστρέφεται μόνο διάσημους αστέρες του Χόλιγουντ, ο ίδιος δείχνει να προτιμά την παρέα της ελληνικής 'μαφίας' όπως ονομάζει χαριτολογώντας την παρέα που αποτελείται από τη Nia Vardalos, τη Μελίνα Κανακαρίδη, την σύζυγο του Tom Hanks, Rita Wilson που ως γνωστόν έχει ρίζες από τη χώρα μας αλλά και άλλους Ελληνοαμερικανούς που φροντίζουν ώστε να κρατούν ζωντανή μέσα τους την πατρίδα παρόλο που βρίσκονται χιλιάδες μίλια μακριά απ' αυτήν.

Όλοι μαζί, διοργανώνουν ελληνικές βραδιές με γλέντια τρικούβερτα όμως κάθε χρόνο περιμένουν πώς και πώς το γλέντι του Πάσχα. Συγκεντρώνονται όλοι στην υπέροχη βίλα του Jim Giannopoulos στο Bevery Hills, ψήνουν αρνιά, καλούν ελληνική ορχήστρα που παίζει παραδοσιακά τραγούδια, πίνουν άφθονο κρασί και στο τέλος φθάνουν να κατεβάσουν κάτω την ορχήστρα και τους τραγουδιστές για να τραγουδήσουν οι ίδιοι. Άλλωστε, ο πρόεδρος της 20th Century Fox το... κατέχει το θέμα αφού ξέρει να παίζει και μπουζούκι. Έχει μάλιστα το δικό του που του έκανε δώρο ένας φίλος του στα 50α του γενέθλια και από τότε με κάθε ευκαιρία παίζει για την παρέα του. 

Σε ό,τι αφορά τον πρότερο βίο του Jim Giannopoulos, υπήρξε πολύ καλός μαθητής παρόλο που δεν διάβαζε και ιδιαίτερα, έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες αλλά και νομικά ενώ έχει και μεταπτυχιακό στο διεθνές δίκαιο. Από πολύ νεαρή ηλικία του δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσει τον... κόσμο, όταν ο νονός του του πρότεινε να δουλέψει για μία σεζόν σε τάνκερ. Για τον ίδιο τα ταξίδια με το συγκεκριμένο τάνκερ υπήρξαν εμπειρία ζωής και θυμάται εκείνες τις μέρες πάντα με μεγάλη νοσταλγία. 

Κάτι άλλο που είναι άγνωστο επίσης για τον Jim Giannopoulos είναι ότι παραλίγο θα στρατευόταν στον πόλεμο του Βιετνάμ. Επειδή όμως εκείνη την εποχή ήταν φοιτητής και υπήρχε νόμος που απαγόρευε τη στράτευση φοιτητών, κατάφερε να τη... σκαπουλάρει, όμως δεν έμεινε και τελείως αμέτοχος σε έναν πόλεμο που όπως έχει παραδεχτεί και ο ίδιος δεν έπρεπε να γίνει. Σχεδόν καθημερινά ο Jim κατέβαινε σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις για να ακουστεί η φωνή του αλλά και όλων των νέων εκείνης της εποχής. 

Από μικρό παιδί ήθελε να ασχοληθεί με τη βιομηχανία του κινηματογράφου, όμως τον έλκυε και ο κόσμος της ναυτιλίας. Τελικά όμως η μοίρα διάλεξε γι' αυτόν. Αρχικά δούλεψε στον οργανισμό που ελέγχει τα πνευματικά δικαιώματα στην Αμερικάνικη μουσική, όπως αναφέρει το greekreporter.gr, ύστερα ήρθε η συνεργασία με την Columbia Pictures, έκανε και λίγη τηλεόραση μέχρι που αναρριχήθηκε στην κορυφή μιας εταιρίας παραγωγής που σήμερα θεωρείται από τις πιο επιτυχημένες και κερδοφόρες παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ