Σε καλό κλίμα το τετ α τετ Μητσοτάκη με Καραμανλή και Σαμαρά - Όλο το παρασκήνιο των συναντήσεων

Περίπου 45 λεπτά κράτησε η συνάντηση του νέου προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. 

Ο κ. Μητσοτάκης όταν βγαίνοντας από το γραφείο του κ. Καραμανλή στη Βουλή ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους πώς πήγε  η συνάντηση, απάντησε "θαυμάσια". "Του είπατε κάτι για τη στήριξη;" συνέχισαν τις ερωτήσεις οι δημοσιογράφοι εννοώντας προς τον Μεϊμαράκη. "Τα εν οίκω, μη εν δήμω", τους είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και ανέφερε ότι "το κλίμα ήταν πολύ καλό όπως ήταν πάντα άλλωστε".

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά, στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα. Τον κ. Μητσοτάκη ανέμενε στο γραφείο του κ. Σαμαρά και ο κ. Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος παρέδωσε στον νέο πρόεδρο του κόμματος το επίσημο πρωτόκολλο της ΚΕΦΕ με τα τελικά αποτελέσματα.

Προηγήθηκαν οι επαφές του κ. Μητσοτάκη με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Ιωάννη Βρούτση, τον συντονιστή ΟΔΕ Κοινωνικών Υποθέσεων, βουλευτή Καβάλας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και με τον υπεύθυνο του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, βουλευτή Επικρατείας, Βασίλη Οικονόμου, καθώς στην αιχμή της προετοιμασίας του νέου προέδρου βρίσκεται το ασφαλιστικό ενόψει και της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή μετά την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση.
Οπως φαίνεται ο νέος πρόεδρος της ΝΔ δεν αφήνει μέρα να πάει χαμένη και βάζει μπροστά το χρονοδιάγραμμα των 111 ημερών για την οργανωτική αναδιάταξη του κόμματός του με στόχο την 1η Μαΐου η Νέα Δημοκρατία να είναι απολύτως έτοιμη για να αναλάβει κάθε είδους ευθύνη.

Σε εκκρεμότητα είναι και η συνάντηση του με τον αντίπαλό του στον δεύτερο γύρο, πρώην πρόεδρο Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ, πιθανότατα, την Πέμπτη θα συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Στο ενδιάμεσο θα έχει επαφές με κοινοβουλευτικά στελέχη για να ακολουθήσουν οι επιλογές των αξιωματούχων σε κοινοβουλευτικό επίπεδο (κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, τομεάρχες, γραμματέας και προεδρείο Κ.Ο.) που ο κ. Μητσοτάκης θέλει να δώσει ιδιαίτερο ρόλο, καθιερώνοντας, όπως είχε εξαγγείλει και προεκλογικά διαδικασίες αξιολόγησης.


 
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ