Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

VTime: Το πρώτο εικονικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης μόλις έφτασε & ταξιδεύει στον φουτουριστικό κόσμο μας

Το νέο αυτό διαδικτυακό μέσο ήδη διαθέτει χιλιάδες χρήστες, παρά το γεγονός ότι ακόμη βρίσκεται σε φάση βελτίωσης σύμφωνα με τους επινοητές του.

Το πρώτο εικονικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι γεγονός και ονομάζεται vTime. 

Οι χρήστες καλούνται να επιλέξουν ένα τρισδιάστατο avatar αποκτώντας έτσι υπόσταση στον εικονικό κόσμο, με αποτέλεσμα να μπορούν να επικοινωνήσουν με φίλους και να πραγματοποιήσουν εικονικές συναντήσεις με άλλους. Σύμφωνα με τους  ειδικούς, διανύουμε μια εποχή κατά την οποία η κοινωνική δικτύωση θα μπορούσε να προσφέρει μια φουτουριστική εμπειρία εμβύθισης η οποία δεν αποκλείεται να είναι ακόμη πιο εθιστική από την προηγούμενη μορφή της.

Οι λεγόμενοι vTimers μπορούν να κάνουν την όλη εικονική εμπειρία πιο προσωπική προσθέτοντας τις δικές τους πινελιές στην εμφάνιση του avatar τους, ενώ μπορούν παράλληλα να δημιουργήσουν λίστα φίλων και να οργανώσουν εικονικές συναντήσεις σε διαφορετικές τοποθεσίες. Ακόμη, μπορούν να διευρύνουν τον κοινωνικό τους κύκλο μέσω του vTime Search, της αναζήτησης του δικτύου που συνδέει μεταξύ τους χρήστες με παρόμοια ενδιαφέροντα. 

Το vTime, το πρώτο εικονικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στο πλαίσιο της έκθεσης τεχνολογίας CES (6-9 Ιανουαρίου) στο Λας Βέγκας. Πίσω από την ιδέα ενός «ζωντανού» κοινωνικού δικτύου με avatar βρίσκεται η βρετανική εταιρεία Starship, με έδρα στο Λίβερπουλ, η οποία υποστηρίζει ότι στο κοντινό μέλλον ένα μεγάλο μέρος της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης θα πραγματοποιείται σε εικονικό επίπεδο.

«Στόχος μας είναι να προσθέσουμε σταδιακά και άλλες επιλογές για τους χρήστες μας όπως π.χ. η δυνατότητα ανταλλαγής βίντεο και φωτογραφιών» προσθέτει η Ρόμπερτς, ενώ υπογραμμίζει ότι η εταιρεία προσανατολίζεται σε τεχνολογίες που σχετίζονται με τον έλεγχο κίνησης (motion control) αλλά και την απτική διάδραση των χρηστών. Οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν ότι το vTime θα μπορούσε μελλοντικά να λειτουργεί με το σύστημα εικονικής πραγματικότητας Oculus Rift VR της Facebook.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ