Χαλάει ο καιρός την Τετάρτη -Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες περιμένουμε την Τετάρτη στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και βόρεια. Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού.

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά.
άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 05 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 08 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στις Κυκλάδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου .

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Σταδιακή βελτίωση τη νύχτα.
άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στα δυτικά και βόρεια με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 07 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Πέμπτη 14-01-2016
καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό αιγαίο με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρώτες πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά. Από τη νύχτα βαθμιαία αύξηση των νεφώσεων στα δυτικά.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που σταδιακά θα εξασθενήσουν και τη νύχτα και από τα δυτικά σταδιακά θα στραφούν σε νοτίους νοτιοδυτικούς.
θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Παρασκευή 15-01-2016
καιρός: στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού αιγαίου νεφώσεις με βροχές και από το απόγευμα στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες και τη νύχτα χιονοπτώσεις στα ορεινά των βορειοτέρων περιοχών. Στην υπόλοιπη χωρά παροδικές νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές το βράδυ.
άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία πρώτα στο Ιόνιο και από το βράδυ στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Σάββατο 16-01-2016
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά, σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα επεκταθούν ανατολικότερα ενώ χιόνια θα πέσουν και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ οι όποιοι σταδιακά στα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βόρειους με την ιδία ένταση.
θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Κυριακή 17-01-2016
καιρός: κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Νεφώσεις με βροχές, χιονιά στα ορεινά -ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα. Βαθμιαία εξασθένηση στα βορειοδυτικά το βράδυ.
άνεμοι: στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.
θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση σε όλη τη χωρά.

Δευτέρα 18-01-2016
καιρός: άστατος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές στα νοτιότερα θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες και χιόνια στις υπόλοιπες περιοχές. Πάντως στα δυτικά και βόρεια θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα βελτίωσης.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ.
θερμοκρασία: θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα με παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ