Νέες ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για το το έγκλημα της Κοζάνης: Ο συζυγοκτόνος έσκαβε το λάκκο πριν δολοφονήσει την Ανθή

Τραγικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης της 37χρονης Ανθής Λινάρδου, η οποία από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου θεωρούνταν αγνοούμενη από το σπίτι της στο Βελβεντό Κοζάνης.

 

 

 

Η Αστυνομία εντόπισε νεκρή την μητέρα τριών παιδιών σε χωράφι όπου λίγη ώρα νωρίτερα ξεκίνησαν έρευνες παρουσία του πεθερού της άτυχης γυναίκας, αλλά και του συζύγου της οποίος αποδείχθηκε ήταν ο άνθρωπος που την είχε δολοφονήσει.

Οπως αποκαλύπτεται ο συζυγοκτόνος δολοφόνησε την 37χρονη το Σάββατο, μέσα στο σπίτι τους και ενώ εκείνη την ώρα, σε διπλανό δωμάτιο κοιμούνταν τα τρία μικρά παιδιά τους. 

Ο άντρας της άτυχης γυναίκας, ο οποίος συνελήφθη ως ο δράστης του εγκλήματος, ομολόγησε –σύμφωνα με πληροφορίες- στους αστυνομικούς: «Ήθελε να χωρίσουμε. Εγώ δεν το άντεχα γιατί πίστευα ότι δεν είχε λόγο να με χωρίσει. Θόλωσα εκείνη τη μέρα. Την έπνιξα. Έπεσε νεκρή και την έθαψα στο χωράφι».

Έσκαβε το λάκκο... πριν το έγκλημα!

Ένα νέο στοιχείο που έρχεται στο φως, αποκαλύπτει ότι ο σύζυγος "προετοίμαζε" το έδαφος, μέρες πριν... Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στην εκπομπή LiveNews, πριν λίγες ημέρες ο σύζυγος της 37χρονης, είχε καλέσει στο χωράφι του έναν χειριστή μπουλντόζας γιατί ήθελε να βγάζει από βάθος περίπου ενάμιση μέτρου έναν ογκόλιθο. Δικαιολογήθηκε στον χειριστή, λέγοντάς του ότι υπήρχε ο κίνδυνος να του σπάσει τη φρέζα του όταν θα πήγαινε να οργώσει λόγω του ογκόλιθου αυτού και για το λόγο αυτό ήθελε να σκάψει για να τον βγάλει. Κάπως έτσι, ο σύζυγος, είχε... έτοιμο έναν λάκκο!

Το Σάββατο το βράδυ, φέρεται να στραγγάλισε το θύμα του και το ίδιο βράδυ να το έθαψε στον συγκεκριμένο λάκκο! Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού ξεκίνησαν οι έρευνες για την 37χρονη, τη Δευτέρα ο φερόμενος ως δράστης ξαναπήγε στο χωράφι και το όργωσε, ενδεχομένως για να εξαφανίσει τα ίχνη της φρίκης. Το χωράφι του όμως, δεν χρειαζόταν όργωμα γιατί αυτό είχε γίνει μόλις τρεις μήνες πριν, γεγονός που κίνησε υποψίες στους αστυνομικούς.

Το τραγικό είναι ότι μέχρι χθες, Τρίτη, ο συζυγοκτόνος συμμετείχε στις έρευνες και δήλωνε συντετριμμένος από την εξαφάνιση της γυναίκας του. «Σίγουρα το μυαλό μου πάει κάπου αλλά δεν μπορώ να πω. Αν δεν έχω κάποια σοβαρή ένδειξη δεν μπορώ να πω τίποτα με σιγουριά. Και κάπου άσχημα αλλά δεν αποκλείω τίποτα», δήλωνε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Εν συνεχεία έθαψε την δολοφονημένη συζυγό του σε χωράφι τους και κατόπιν πέρασε με φρέζα το εν λόγω σημείο, αλλά και ολόκληρο το χωράφι για να μην φαίνεται που την είχε θάψει. 

Νωρίτερα, άντρες της Σήμανσης και της Ασφάλειας Κοζάνης, παρουσία Εισαγγελέα, με τον ειδικό εξοπλισμό, ξεκίνησαν να κάνουν «φύλλο και φτερό» το σπίτι της 37χρονης. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο σύζυγος της 37χρονης κατέθετε για κάθε πιθανή λεπτομέρεια, όλο το βράδυ, στην Ασφάλεια Κοζάνης, από την οποία έφυγε μετά τι 10.30 το πρωί, για το Βελβεντό.

Υπενθυμίζεται ότι η 37χρονη Ανθή Λινάδρου αγνοούνταν από το περασμένο Σάββατο, με τον σύζυγό της, ο οποίος είναι και ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε, να καταθέτει ότι του είπε το βράδυ ότι θα έβγαινε μια βόλτα για ποτό από την οποία, όμως, δεν ξαναγύρισε ποτέ. 

Ο σύζυγος της 37χρονης στις καταθέσεις του στην ΕΛ.ΑΣ. ισχυριζόταν ότι από το απόγευμα του Σαββάτου, την σύζυγό του  κάτι την απασχολούσε: «Ηταν καταβεβλημένη, επειδή είχαν μαλώσει τα παιδιά. Γύρω στις 21:30 μου είπε ότι θα βγει για ποτό και έφυγε λίγα λεπτά μετά. Εγώ είχα αποκοιμηθεί, δεν την είδα να βγαίνει. Κατά τις 23:00 ξύπνησα, είδα ότι δεν είχε επιστρέψει, αλλά δεν ανησύχησα γιατί είχε περάσει μόνο μιάμιση ώρα. Το πρωί όταν διαπίστωσα ότι δεν ήταν στο σπίτι, άρχισα να ανησυχώ και κάλεσα την Αστυνομία. Δεν πήρε μαζί της προσωπικά αντικείμενα, χρήματα, κινητό, ούτε καν ρούχα!». 

«Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Οπως όλα τα ζευγάρια, κι εμείς είχαμε τις διαφωνίες μας, αλλά οχι κάτι σοβαρό. Ημασταν μια χαρά. Ανησυχώ για το τι μπορεί να συμβεί. Δεν έχει ξανατύχει να φύγει χωρίς να πει πού πάει», προσέθεσε ο σύζυγός της. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, η αγνοούμενη είχε καταφέρει να ενσωματωθεί πολύ γρήγορα στην τοπική κοινωνία μετά τη μετακόμισή της από τον Πειραιά όπου ζούσε. «Είναι δυναμικός και ευχάριστος άνθρωπος. Συμμετείχε στα κοινά και συγκλονίστηκα όταν μάθαμε ότι είχε εξαφανιστεί», λέει κάτοικος του Βελβεντού. 

Και ενώ το μυαλό των κατοίκων της περιοχής πηγαίνει στο κακό, η αστυνομία κρατά ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα με τις έρευνες να στρέφονται προς πάσα κατεύθυνση και να ερευνώνται όλα τα πιθανά σενάρια για την τύχη της γυναίκας. 

Τι έλεγε ο πεθερός της

Ο πεθερός της είπε στην εφημερίδα Espresso: ''Έχω την εντύπωση ότι έφυγε με κάποιον. Ήταν συνεννοημένο το πράγμα. Κατά καιρούς είχε δείξει σημάδια ότι ήθελε να ξεσκάσει. Με τον κόσμο δεν έκανε παρέα. Το είχε γράψει και στο facebook. Η γυναίκα έφυγε''.

Η άτυχη Ανθή σε αγροτικές εργασίες στο χωράφι

 

Ο σύζυγός της είχε πει, ότι συμπεριφορά της Ανθής πριν φύγει από το σπίτι δεν τον προδιέθετε για αυτό που θα ακολουθούσε, ωστόσο, δεν έκβυψε ότι στο μυαλό του περνούσαν πολλές σκέψεις για το που μπορεί να βρισκόταν η σύζυγός του. "Σίγουρα το μυαλό μου πάει κάπου αλλά δεν μπορώ να πω. Αν δεν έχω κάποια σοβαρή ένδειξη δεν μπορώ να πω τίποτα με σιγουριά. Και κάπου άσχημα αλλά δεν αποκλείω τίποτα", είχε πει ο κ. Τάσος ο οποίος μάλιστα, ευχαριστούσε τους συγχωριανούς του για το ενδιαφέρον που έδειχναν στις έρευνες για την Ανθή.
"Με μια ώρα ύπνο είμαι από την Κυριακή. Δεν μπορώ να κοιμηθώ, προσπαθώ να θυμηθώ έστω κάτι", έλεγε ο σύζυγος της αγνοούμενης. Στο πλευρό του ήταν οι γονείς αλλά και η αδελφή της Ανθής, που ταξίδεψαν από τον Πειραιά, από όπου κατάγεται η 37χρονη, η οποία ήταν μητέρα ενός 8χρονου αγοριού και δυο 6χρονων-δίδυμων κοριτσιών.

Βίντεο από τις έρευνες & τη στιγμή της αποκάλυψης

Στον Βελβεντό, οι κάτοικοι κάνουν λόγο για μια πολύ δυναμική κοπέλα, η οποία-παρά το γεγονός ότι έμεινε άνεργη τα τελευταία χρόνια- δραστηριοποιήθηκε σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους.

Οι αναρτήσεις της στο Facebook

Οι αναρτήσεις της στο Facebook, πάντως, είναι εύγλωττες των συναισθημάτων της: Η τελευταία της ανάρτηση στις 6 Νοεμβρίου έχει ως εξής: - Ψυχιατρείο εκεί; - Ναί!! - και δω ρε γ@μώτο!

Στις 21 Οκτωβρίου είχε αναρτήσει την εξής σκέψη του Αϊνστάιν: «Είναι μια σκέψη που με βασανίζει διαρκώς: Τελικά εγώ είμαι ο τρελός ή όλοι οι άλλοι;» Κι όταν κάποιος σχολίασε «E είσαι ούφο!!!! Πραγματικάααααααααααααααααααααα», εκείνη είχε προειδοποιήσει:  «Εσυ στευ τιουντ κι θα δεις»...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ