Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ο Γιώργος Κουμουτσάκος - Δείτε όλη τη λίστα με τη νέα ομάδα του Κυριάκου

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και οι πέντε αναπληρωτές της Νέας Δημοκρατίας ορίζονται με αποφάσεις του νέου προέδρου του κόμματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νεάς Δημοκρατίας, για τη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας προτείνεται ο βουλευτής Καρδίτσας και πρώην υφυπουργός κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Για αναπληρωτές του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προτείνονται οι βουλευτές: Κωνσταντίνος Βλάσης (Αρκαδίας), Στέργιος Γιαννάκης (Πρέβεζας), Αθανάσιος Καββαδάς (Λευκάδας), Ανδρέας Κατσανιώτης (Αχαΐας) και Χρήστος Μπουκώρος (Μαγνησίας). 

Επιπλέον, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ορίζονται:

Πρώτος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο κ. Νίκος Δένδιας, βουλευτής Β’ Αθηνών και πρώην υπουργός.

Δεύτερος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο κ. Γιάννης Βρούτσης, βουλευτής Κυκλάδων και πρώην υπουργός.

Τρίτη Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος η κυρία Νίκη Κεραμέως, βουλευτής Επικρατείας.

Στη θέση του Εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος ορίζεται ο βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ακόμη με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη τοποθετείται αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος ορίζεται και σύνδεσμος του Κόμματος με την Κοινοβουλευτική Ομάδα.    

Εκπληξη αποτελεί και η τοποθέτηση του Κώστα Τσιάρα στη θέση του γραμματέα της ΚΟ, ο οποίος θεωρείται φίλος του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Για τη θέση αυτή προαλειφόταν ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος αναλαμβάνει αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, για να προετοιμάσει το συνέδριο του κόμματος που θα γίνει τον προσεχή Φεβρουάριο.

Η ερμηνεία των επιλογών

Από την Συγγρού σημείωναν την μακρά κοινοβουλευτική εμπειρία του κ. Τσιάρα, όπως και το γεγονός ότι έχει διατελέσει υφυπουργός Εξωτερικών, ερμηνεύοντας την τοποθέτησή του. Για τον κ. Βρούτση σημείωναν ότι κέρδισε «με το σπαθί του» τη θέση αυτή, την οποία υπηρέτησε επάξια και ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις «μάχες» του για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Σε ότι αφορά την Νίκη Κεραμέως, ανέφεραν-πέρα από το γεγονός ότι ήθελαν και μία γυναικεία παρουσία- πως είναι ιδιαίτερα καταρτισμένη, ενώ σημείωναν ακόμη την ευρωπαϊκή εμπειρία του κ. Κουμουτσάκου. Τέλος, σε ότι αφορά τους αναπληρωτές, σημείωναν ότι δίνεται χώρος στη νέα γενιά, καθώς εξελέγησαν όλοι για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2015.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ