To Bloomberg αποκαλύπτει: Συνάντηση Λαγκάρντ - Τσίπρα στο Νταβός για το χρέος!

Συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, σκοπεύει να πραγματοποιήσει η επικεφαλής του ΔΝΤστο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός. 

 

Ανάμεσα στα θέματα της συνάντησης που θα έχουν Κριστίν Λαγκάρντ και Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να είναι και το πως μπορούν να βρεθούν τρόποι για μείωση του ελληνικού χρέους σε βιώσιμα επίπεδα, κάτι που αποτελεί σημείο - κλειδί για ενδεχόμενη περαιτέρω εμπλοκή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η συνάντηση έχει προγραμματιστεί στις 21 Ιανουαρίου στο Νταβός της Ελβετίας, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται και νέες αλλαγές στα πλάνα.

Εάν αυτό επαληθευτεί, θα πρόκειται για το πρώτο... τετ α τετ του Έλληνα πρωθυπουργού με την "ισχυρή κυρία" του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τα μέσα του 2015, όταν και το ζήτημα της ελληνικής κρίσης είχε "χτυπήσει κόκκινο". Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Andreas Adriano, αρνήθηκε να σχολιάσει τις συγκεκριμένες πληροφορίες, τακτική που ακολούθησαν και εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης.

Το ΔΝΤ τόνισε τον πρηγούμενο μήνα πως θα σκεφτεί το αν θα εμπλακεί στο νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας όταν οι ευρωπαϊκές αρχές μετά τις αξιολογήσεις των δανειστών. Ακόμη προσέθετε πως η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε μία σειρά γενναίων μεταρρυθμίσεων, αλλά και πως οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να εγκρίνουν μία ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Αυτός είναι ουσιαστικά ο όρος του ΔΝΤ για να δώσει ένα νέο δάνειο. Το να γίνει δηλαδή το ελληνικό χρέος βιώσιμο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ