Ξαφνικός θάνατος για τον Τζέιμς Γκαντολφίνι, πρωταγωνιστή των «Sopranos»!

Εφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών ο ηθοποιός Τζέιμς Γκαντολφίνι, γνωστός από το ρόλο του στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «The Sopranos».

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών ο ηθοποιός Τζέιμς Γκαντολφίνι, γνωστός από το ρόλο του στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «The Sopranos».



Οπως ανακοίνωσε το δίκτυο ΗΒΟ, ο Γκαντολφίνι πέθανε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών του στη Ρώμη.
Αιτία του θανάτου του Γκαντολφίνι είναι πιθανή καρδιακή προσβολή, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο της δηλώσεις της εκπροσώπου του HBO, Μάρα Μικιάλιαν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ΤΜΖ, ο γεννημένος στο Νιου Τζέρσεϊ Γκαντολφίνι είχε ταξιδέψει στην Ιταλία για να παρευρεθεί σε κινηματογραφικό φεστιβάλ στη Σικελία.
«Με απέραντη θλίψη ανακονοινώνουμε ότι ο Τζέιμς Γκαντολφίνι πέθανε σήμερα κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη Ρώμη. Είμαστε συντετριμμένοι και θα μας λείψει πολύ», δήλωσαν οι μάνατζέρ του Μαρκ Αρμστρονγκ και Νάνσι Σάντερς σε ανακοίνωση που εξέδωσαν το βράδυ της Τετάρτης.



Ο Τζέιμς Γκαντολφίνι με τη δεύτερη σύζυγό του Ντέμπορα Λιν, με την οποία παντρεύτηκαν το 2008 και πέρσι απέκτησαν μία κόρη

«Ηταν ένας μοναδικός άνθρωπος, ένα σπουδαίο ταλέντο, αλλά το πιο σημαντικό: ήταν εξαιρετικόκαι αξιαγάπητο πρόσωπο που αντιμετώπιζε με τον ίδιο σεβασμό όλους χωρίς να τον νοιάζουν οι τίτλοι και οι θέσεις. Μας άγγιξε τόσο πολύ όλα αυτά τα χρόνια με το χιούμερ, τη ζεστασιά του και τη σεμνότητά του», τόνισαν οι δύο μάνατζερ στην ανακοίνωσή τους, όπως γράφει το ethnos.gr.

Από μπάρμαν στο Μπρόντγουεϊ

Ο Τζέιμς Γκαντολφίνι γεννήθηκε το 1961 στο Γουέστγουντ του Νιου Τζέρσεϊ από γονείς με ιταλικές ρίζες.
Πήρε πτυχίο στην επικοινωνία από το Rutgers University του Νιου Τζέρσεϊ και τότε μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όπου έπιασε δουλειά ως μπάρμαν και μάνατζερ σε κλαμπ.



The Sopranos


Η καριέρα του ως ηθοποιός ξεκίνησε το 1992 όταν συμμετείχε στην θεατρική παράσταση «Λεωφορείο ο Πόθος», σε παραγωγή του Μπρόντγουεϊ.
Ο σημαντικότερος ρόλος του ήρθε ένα χρόνο αργότερα στην ταινία «True Romance», όπου υποδύθηκε έναν μαφιόζο. Στις πιο πρόσφατες ταινίες που συμμετείχε ήταν το Zero Dark Thirty , «Σκότωσέ τους γλυκά» και «In The Loop»
Το 2009 ήταν υποψήφιος για το θεατρικό βραβείο «Τόνυ» για το ρόλο του στην επιτυχία του Μπρόντγουεϊ «Ο Θεός της σφαγής».


«Εφυγε μία ιδιοφυϊα»




Με τη συμπρωταγωνίστριά του στους Sopranos Εντι Φάλκο και τη Χρυσή Σφαίρα ανά χείρας

Ο δημιουργός της σειράς Sopranos που πρωταγωνιστούσε ο Γκαντολφίνι, Ντέιβιντ Τσέιζ, τον χαρακτήρισε «ιδιοφυΐα».
«Είναι ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς όλων των εποχών. Ενα μεγάλο μέρος αυτής της ιδιοφυΐας κατοικούσαν σε αυτά τα θλιμμένα μάτια», δήλωσε ο Τσέιζ.
Οι συμπρωταγωνιστές του στους Sopranos δήλωσαν συγκλονισμένοι από την είδηση του θανάτου του Τζέιμς Γκαντολφίνι.
«Χάσαμε έναν γίγαντα σήμερα. Είμαι συντετριμμένη», δήλωσε η Λοραίν Μπράκο, που υποδυόταν την ψυχίατρο του Τόνι Σοπράνο, δρ.Τζένιφερ Μέλφι στην τηλεοπτική σειρά.
Σε συνέντευξή του στι Associated Press, τον Δεκέμβριο του 2012 ο Τζέιμς Γκαντολφίνι είχε δηλώσει ότι έγινε ηθοποιός για να ξεπεράσει το θυμό του.

«Δεν ξέρω για ποιο λόγο ακριβώς ήμουν θυμωμένος», είχε πει χαρακτηριστικά. «Προσπαθώ να αποφύγω ορισμένα πράγματα και ορισμένα είδη βίας αυτή τη στιγμή. Επίσης μεγαλώνω. Δεν θέλω να χτυπάω κόσμο», είχε προσθέσει.
Ο Γκαντολφίνι είχε κερδίσει τρία βραβεία Emmy για το ρόλο του ως Τόνι Σοπράνο, ένα αφεντικό της μαφίας που προσπαθεί να ισορροπήσει σορροπεί ανάμεσα σε δουλειά, οικογένεια και τον ψυχικό του κόσμο προσπαθώντας ταυτόχρονα να είναι καλός σύζυγος, πατέρας, σκληρό αφεντικό και ευαίσθητος ασθενής που ψάχνει λύση στα προβληματά του.

Για την ερμηνεία του στον ίδιο ρόλο κέρδισε Χρυσή Σφαίρα το 2000.
Ο Γκαντολφίνι ζούσε με τη δεύτερη σύζυγό του, Ντέμπορα Λιν, πρώην μοντέλο από τη Χαβάη, με την οποία ήταν παντρεμένοι από το 2008, ενώ πέρσι απέκτησαν μία κόρη τη Λιλιάνα.
Ο ηθοποιός είχε ακόμη έναν έφηβο γιο από τον πρώτο του γάμο με τη Μάρσι Γουντάρσκι. Παντρεύτηκαν το 1999 και τρία χρόνια αργότερα χώρισαν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ