Σ. Θεοδωράκης: Ακόμα ένας άνθρωπος με το όνομα Τσίπρας διορίστηκε στο υπουργείο του κ. Σπίρτζη

Ο Μητσοτάκης ανοίγει νέο πολύ μεγαλύτερο μαγαζί και φωτίζει το δρόμο μας. Συνεργαζόμαστε και με το διάβολο για να αλλάξουμε τη χώρα πόσο μάλλον με αυτούς που έχουν μεταρρυθμιστικές ιδέες, προς το παρόν όμως ομόφωνα αποφασίσαμε να μην παμε με τα γερασμένα σχήματα.

Ας μιλήσουμε καλύτερα για τις μεταρρυθμιστικές αλλαγές και όχι για το πού ανήκει ο καθένας μας είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, τοποθετούμενος για τη στάση του Ποταμιού απέναντι στην αλλαγή της προεδρίας στη ΝΔ.

Το Ποτάμι είναι σαν ένα παλιό παντοπωλείο μεταρρυθμίσεων και βρίσκεται σε έναν δρόμο που δεν έχει κίνηση. Ο κος Μητσοτάκης ανοίγει ένα μαγαζί πολύ πιο μεγάλο από το δικό μας και φωτίζει το δρόμο στον οποίο είμαστε κ εμείς. Θα τολμήσει όμως ο κος Μητσοτάκης να κάνει τις σωστές μεταρρυθμίσεις; 

Η ΝΔ έχει συντηρητικά βαρίδια και θα μπορέσουμε να είμαστε σύμμαχοι μόνο αν τα παραβλέψει και τελικά κάνει τις σωστές μεταρρυθμίσεις. Συνεργαζόμαστε και για το διάβολο για να αλλάξουμε τη χώρα πόσο μάλλον με αυτούς που έχουν μεταρρυθμιστικές ιδέες, προς το παρόν όμως ομόφωνα αποφασίσαμε να μην πάμε με τα γερασμένα σχήματα. 

Απάντηση στα λεγόμενα του Τσίπρα ότι θα καταργήσει το πελατειακό κράτος έδωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού. 

Εκεί στο Γραφείο Τύπου και στο διαφημιστικό ας προσέχουν λίγο και τις ημερομηνίες προτού προβούν σε δηλώσεις. Σήμερα συγκεκριμένα, ακόμα ένας άνθρωπος με το όνομα Τσίπρας διορίστηκε στο υπουργείο του κου Σπίρτζη. 

Ο κος Τσίπρας έχει να θρέψει ένα κόμμα και κάποιους που θεωρούν το ελληνικό δημόσιο ως τη δουλειά τους. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έφτιαξαν ένα δημόσιο για να θρέφονται τα κόμματά τους και ο ΣΥΡΙΖΑ τα συντηρεί. Κανένας υπουργός δεν πρέπει να διορίζει μέσω λίστας αλλά όλα να γίνονται μέσω ΑΣΕΠ. 

Τολμήσαμε να πούμε ότι πρέπει να πάμε σε άρση της μονιμότητας και υποστηρίζουμε την άποψή μας, αυτή ας το κάνει αυτό και ο κος Τσίπρας αν μπορεί. 

Έχουμε μια παράξενη σχέση με την πολιτική, δεν θέλουμε να είμαστε στα μέτωπα, υποστηρίζουμε κάθε θετικό, μάλιστα σώσαμε το σύμφωνο συμβίωσης και έχουμε σκοπό να στηρίξουμε κάθε τι θετικό, από τα ελάχιστα που μπορεί να προκύψουν από αυτήν την κυβέρνηση. 

Το ασφαλιστικό έχει μια λάθος φιλοσοφία και μερικά σωστά. Πρέπει να αλλάξουμε εντελώς την φιλοσοφία του ασφαλιστικού. Εμείς θα δώσουμε μάχη για επιμέρους θετικές τροποποιήσεις. 

Αναφερόμενος στις Σκουριές ο κος Θεοδωράκης εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα αποχωρήσει τελικά από την χώρα η Eldorado Gold. Πρέπει να κάνουμε δουλειές εκτός και αν προτιμούμε να είμαστε επαίτες της Ευρώπης. Η κυβέρνηση θα πρέπει να ενθαρρύνει τους σοβαρούς επενδυτές. Ο Καναδάς είναι σοβαρός και μας υποστηρίζει δεν θέλουμε μια σύγκρουση με αυτήν την εταιρεία αυτήν την στιγμή. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ