Κ. Μητσοτάκης στην Κ.Ο της ΝΔ: «Δεν θα γίνουμε δεκανίκι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - Είναι ανίκανη, ανεύθυνη & ιδεοληπτική»

Ανίκανη, ανεύθυνη και ιδεοληπτική χαρακτήρισε την κυβέρνηση Τσίπρα, ο Κ. Μητσοτάκης στην πρώτη συνεδρίαση της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετά την εκλογή του.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ και υπογράμμισε: «Δεν έχω εντολή να στηρίξω τον κ. Τσίπρα, αλλά να ασκήσω σκληρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αποτελεί τον τελευταίο κεφάλαιο του λαϊκισμού και του πολιτικού αμοραλισμού. Αυτό το κεφάλαιο εμείς θα κλείσουμε. Ας μην ελπίζει λοιπόν σε συναίνεση». Εξαίρεση έκανε ο  κ. Μητσοάκης στο θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος λέγοντας ότι στην πρώτη συνάντηση που θα έχει με τον Αλέξη Τσίπρα θα το θέσει.  

Αναφερόμενος στις Σκουριές είπε ότι η κυβέρνηση στέλνει λάθος μήνυμα σε όσους σκέπτονται να επενδύσουν στην χώρα. «Αναρωτιέμαι τί θα πει ο κ. Τσίπρας στο Νταβός». Σημείωσε δε ότι είναι προσχηματική από την πλευρά της κυβέρνησης η επίκληση της νομιμότητας. 

«Σε όλους τους πολίτες που πλήττονται η ΝΔ δίνει πάλι πολιτική έκφραση» τόνισε και συνέχισε: «Η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα και η πολιτική θα το λύσει. Θέλουμε να εκφράσουμε τους πολίτες που δεν έχουν στέγη, τους πολίτες που είναι ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ανοίγουμε τη ΝΔ». 


  
«Στήριξη αλά καρτ στον κ. Τσίπρα δεν πρόκειται να δώσουμε, βολικό δεκανίκι της κυβέρνησης δεν πρόκειται η ΝΔ να γίνει», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Η ΝΔ παρείχε στήριξη το καλοκαίρι όταν η χώρα κινδύνευε να μείνει εκτός των ευρωπαϊκών θεσμών» στην συνέχεια όμως μετά τις εκλογές ο κ. Τσίπρας επέλεξε τον κυβερνητικό του εταίρο.

Πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις που θα εξηγήσουμε στον ελληνικό λαό. Αν η κυβέρνηση δεν προσελκύσει τα επόμενα χρόνια επενδύσεις 100 δισ. ευρώ, η χώρα δεν θα βγει από την  κρίση.
Αναφέρθηκε στον "προσχηματικό" όπως τον χαρακτήρισε διάλογο για την Παιδεία λέγοντας ότι για την κυβέρνηση η Παιδεία είναι για την κυβέρνηση πεδίο άσκησης ιδεοληψίας. 

Στην αρχή της ομιλίας του ζήτησε ένα θερμό χειροκρότημα για τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. «Τον σέβομαι. Θα είναι πολύτιμος συνεργάτης μου» είπε. Παράλληλα ευχαρίστησε τους βουλευτές του που κράτησαν τη ΝΔ όρθια το 2015 ενάντια «στο τσουνάμι του λαϊκισμού που έπληξε την χώρα». Ο πολιτικός χάρτης της χώρας άλλαξε, δεν είναι ο ίδιος από την στιγμή που οι 400.000 πολίτες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Η εντολή τους είναι ενωμένη να προχωρήσουμε στην ανανέωση της ΝΔ ώστε να ξαναγίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Θέλουμε να εκφράσουμε την δημιουργική Ελλάδα και αισθάνομαι το βάρος της ευθύνης ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Η ΝΔ είναι η μοναδική αξιοπιστη λύση για να βγούμε από την κρίση. Οπως είπε έχει ήδη συσταθεί ομάδα εργασίας για την πρόταση της ΝΔ για το ασφαλιστικό και πρόσθεσε πως «χρειάζεται θράσος για να ασκεί κριτική κάποιος που έχει αφήσει να γίνονται διορισμοί ημετέρων». Τόνισε ότι τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο δραματικά «που γρήγορα, θα κληθούμε να αναλάβουμε το τιμόνι της χώρας». Υπογράμμισε ότι διαφωνεί με την πρόταση του ασφαλιστικού για αυτό και θα την καταψηφίσει η ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις εσωκομματικές του κινήσεις: “Θα διοργανώσουμε τακτικό συνέδριο το συντομότερο δυνατό αλλά ξεκινάμε την οργανωτική ανασυγκρότηση της ΝΔ άμεσα γιατί υπάρχουν αποφάσεις που δεν μπορούν να περιμένουν”, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “μερικές αποφάσεις θα είναι επώδυνες, ειδικά σε ότι αφορά τα οικονομιά του κόμματος. Η ΝΔ θα στηρίζεται στο εξής σε ιδιωτική χρηματοδότηση, θα απευθυνθούμε στα μέλη μας και θα ζητήσουμε λίγα από πολλούς. Θα διαθέσουμε την δημόσια επιχορήγηση, σχεδόν εξ ολοκλήρου στις δανειακές υποχρεώσεις του κόμματος. Θα μεταστεγαστούμε, το κτίριο της Συγγρού είναι πολύ ακριβό. Θα προσαρμόσουμε το οργανόγραμμα στις οικονομικές μας δυνατότητες. Θα χτίσουμε ένα κόμμα που δεν θα είναι αποστεωμένο, θα συνομιλεί με την κοινωνία, θα ανοίξουμε την ΝΔ στην κοινωνία και θα την ξανακάνουμε κυρίαρχη πολιτική δύναμη”.  

Ανακοίνωσε ότι υποψήφιος για την θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Κώστας Τσιάρας. Επίσης ανακοίνωσε τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, τον Νίκο Δένδια, τον Γιάννη Βρούτση και την Νίκη Κεραμέως. Ανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει και τους τομεάρχες του κόμματος 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ