Sweetdreams: Το iPhone και το iPad θα καληνυχτίζουν τους χρήστες τους αλλάζοντας το φως της οθόνης

Η Apple αποκάλυψε προ ολίγου όλα τα νέα χαρακτηριστικά και αλλαγές που θα φέρει στις -συμβατές με το νέο της λειτουργικό- συσκευές της iPhone και iPad με το επερχόμενο "μεγάλο" update του iOS 9.3.   

Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά, που προς το παρόν είναι σε φάση δοκιμής από developers και beta testers, ξεχωρίζει το Night Shift. Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο ονόματι "Night Shift" το οποίο βάσει της ώρας και της περιοχή που βρίσκεται κάθε συσκευή, πρόκειται να καληνυχτίζει τους χρήστες, αλλάζοντας την θερμοκρασία του χρωματισμού της οθόνης.  

Στόχος αυτής της αξιοσημείωτης αλλαγής είναι η ελαχιστοποίηση εκπομπής του έντονου "ψυχρού" μπλέ χρώματος της οθόνης απευθείας στα μάτια του χρήστη, η οποία αποτελεί έναν από τους κύριους λόγους διαταραχής του ύπνου, για όσους χρησιμοποιούν τη συσκευή στο κρεββάτι, σύμφωνα με κλινικές έρευνες.  

Έτσι, όταν η iOS συσκευή σας κρίνει ότι "πέρασε η ώρα", το νέο χαρακτηριστικό του iOS 9.3 θα κάνει την οθόνη να αλλάζει αυτόματα το χρώμα της  σε μια πορτοκαλίζουσα, πιο "ζεστή" απόχρωση, ώστε να μην ενοχλεί τον ύπνο αας.   Άν θέλετε να μάθετε για όλες τις καινούριες αλλαγές που φέρνει μαζί του το νέο λειτουργικό, εκτός από την ημερομηνία της επίσημης κυκλοφορίας του, κάντε κλικ σε αυτό το σύνδεσμο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ