Έγκλημα Κοζάνης: Ο απολογία του Τάσου Τσιουχάρα για τη δολοφονία της γυναίκας του - Ποια λάθη αποκάλυψαν το "τέλειο έγκλημα"

Στον Ανακριτή, για να απολογηθεί, οδηγήθηκε σήμερα ο 40χρονος  συζυγοκτόνος από το Βελβεντό. 

Την ώρα που ο 40χρονος συζυγοκτόνος βρίσκεται ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα για τη δολοφονία της συζύγου του Ανθής Λινάρδου στο Βελβεντό της Κοζάνης, ο ίδιος φαίνεται να αλλάζει γραμμή και να δηλώνει μετανιωμένος, αλλά όλοι πλέον βρίσκονται απέναντί του. Από τον πατέρα του που δηλώνει ότι δεν θα τον συγχωρήσει ποτέ για όσα έκανε μέχρι τους γονείς της αδικοχαμένης 37χρονης που ζητούν την παραδειγματική του τιμωρία. Όλα αυτά ενώ οι αστυνομικοί που πήραν μέρος στις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης, αποκαλύπτουν τα μεγάλα λάθη του Τάσου Τσιουχάρα που πρόδωσαν το... τέλειο έγκλημα.

Στον 40χρονο άνδρα έχουν απαγγελθει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, περιύβριση μνήμης νεκρού και παράνομη οπλοκατοχή. Ο ίδιος δηλώνει πλέον μετανιωμένος, ενώ λίγες ώρες αργότερα έλεγε στους αστυνομικούς ότι ''την σκότωσα και ας πάω και ισόβια''. Ο δικηγόρος που τον εκπροσωπεί θέλει να πείσει ότι το έγκλημα έγινε εν βρασμώ. «Είχε σοβαρό λόγο να αφηνιάσει και να δώσει τέλος στην ζωή της» λέει μπροστά στις κάμερες χωρίς να αποκαλύπτει τα στοιχεία που όπως λέει έχει στη διάθεσή του...

Κανένας δεν στέκεται στο πλευρό του Τάσου Τσιουχάρα. Ο πατέρας του δηλώνει πως δεν θα τον συγχωρήσει ποτέ. "Η Ανθή ήταν μαζί μου πάρα πολύ καλή. Με τη γυναίκα μου, επειδή είχε κουραστεί, ψευτολογοφέραν και εδώ και ενάμιση χρόνο δεν της μιλούσε η γυναίκα μου. Παραπονιόταν η Ανθή για τις δουλειές πάρα πολύ και έλεγε ότι κουράζεται" τόνισε στην εκπομπή Tatiana Live...

 Η μητέρα του δηλώνει πως ντρέπεται για το κακό που έγινε. Η ίδια είχε πει στον γιο της να αφήσει την Ανθή Λινάρδου να φύγει. ''Χίλιες φορές παρά το κακό που έγινε'' τονίζει...

Η τοπική κοινωνία, σοκαρισμένη, προσπαθεί να πιστέψει πώς ο σύζυγός της που εμφανιζόταν να την ψάχνει με αγωνία, είναι ο άνθρωπος που κατά την ομολογία του, την είχε ήδη σκοτώσει, την είχε θάψει στο χωράφι του και μάλιστα στη συνέχεια, το είχε οργώσει! Όλα είχαν ξεκινήσει μέσα στο σπίτι που έμεναν και βλέπετε στο επόμενο βίντεο. Εκεί ο Τάσος Τσιουχάρας εσπασε το κεφάλι της συζύγου του (όπως αποκάλυψε η ιατροδικαστική εξέταση) και στη συνέχεια την έπνιξε.

Την μετέφερε στο χωράφι του, την έθαψε και πίστευε ότι το έγκλημα πολύ δύσκολα θα εξιχνιαστεί. Άλλωστε είχε προσέξει να μην τον δει κανείς. Τα λάθη που έκανε στη συνέχεια όμως τον πρόδωσαν...

Ο Τάσος Τσιουχάρας έφερε αμυχές στο πρόσωπο και στον ώμο, τις οποίες απέδωσε στο κλάδεμα ροδακινιών στο χωράφι. Ήταν τραύματα που είχε προκαλέσει η άτυχη Ανθή Λινάρδου στην προσπάθειά της να αμυνθεί στις δολοφονικές προθέσεις του. Έχουν ληφθεί δείγματα από τα νύχια της για την ενδεχόμενη ταυτοποίηση με DNA του δράστη.

Φρεζάρισε το χωράφι πριν τα Χριστούγεννα. Το έκανε ξανά τη Δευτέρα, σχεδόν δύο μέρες μετά τη δήλωση εξαφάνιση της Ανθής, επειδή είχε χόρτα όπως είπε στους αστυνομικούς, κάτι που δεν ίσχυε – ειδικά αυτή την εποχή - ενώ το έκανε μόνο σε δύο από τα 10 στρέμματα της συνολικής επιφάνειας του χωραφιού.

Το θύμα είχε αφήσει πίσω του κινητό τηλέφωνο, πατερίτσες, γυαλιά μυωπίας, ρούχα, ενώ δεν είχε πάρει και τα χρήματά της. Οι φίλες της δεν είχαν ιδέα για έξοδο μαζί της, ενώ οι υπεύθυνοι των λιγοστών κέντρων διασκέδασης στο Βεβλεντό έλεγαν στους αστυνομικούς που έδειχναν τη φωτογραφία της άτυχης γυναίκας, ότι δεν την είχαν δει το μοιραίο βράδυ. Αυτό πιστοποιήθηκε και από τις κάμερες ασφαλείας.

 Τα μεγάλα θύματα της υπόθεσης, τα τρία αγγελούδια του ζευγαριού, θα αναλάβει προσωρινά η μητέρα της αδικοχαμένης Ανθής Λινάρδου. Η επιμέλεια των δίδυμων κοριτσιών και του μικρού αγοριού, περνάει στη γιαγιά τους με προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Κοζάνης, μετά την εξέταση των ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκαν.

Η κηδεία της 37χρονης, θα γίνει τη Δευτέρα. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει μέσα στον Ιερό Ναό του κοιμητηρίου στο Σχιστό και θα ακολουθήσει η ταφή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ