Αεροπλάνο με αποσπώμενη καμπίνα σώζει ζωές - Το design του Ρώσου εφευρέτη που θα φέρει επανάσταση

Ο Vladimir Nikolaevich Tatarenko, ξόδεψε τα τελευταία τρία χρόνια του προκειμένου να τελειοποιήσει το σχεδιασμό ενός προτύπου αεροπλάνου

Η καμπίνα επιβατών που σχεδίασε ο Ρώσος εφευρέτης μπορεί να αποσπάται σε οποιαδήποτε φάση μιας πτήσης, σε περίπτωση κινδύνου, ακόμα και κατά την απογείωση και προσγείωση, σύμφωνα με τον Independent.    

Στην περίπτωση που η καμπίνα αποσπαστεί από την άτρακτο και βρεθεί στον αέρα, αναφέρει το δημοσίευμα, ενεργοποιούνται μια σειρά από αλεξίπτωτα προκειμένου να εξασφαλίσουν την ομαλότερη και ασφαλέστερη δυνατή προσγείωσή της στο έδαφος ή το νερό.      

Μάλιστα, η κατοχυρωμένη πλέον ιδέα του Tatarenko τοποθετεί τις αποσκευές σε ειδικό χώρο, κάτω από την καμπίνα των επιβατών, ο οποίος είναι επίσης αποσπώμενος, εάν κριθεί απαραίτητο, σε μια περίπτωση ανάγκης.  

Ο εφευρέτης, σε έρευνα που κατέθεσε μαζί με την ιδέα, ισχυρίζεται ότι το 95% των συμμετεχόντων δήλωσαν πρόθυμοι να πληρώσουν μεγαλύτερο εισιτήριο εάν μια αεροπορική εταιρεία δημιουργούσε έναν στόλο από αεροπλάνα με αυτή την τεχνολογία.    

Πάντως αρκετοί ειδικοί μέχρι στιγμής εκφράζουν τις αμφιβολίες τους σχετικά με την ιδέα του Tatarenko, ιδίως όσον αφορά στην σταθερότητα αεροπλάνων με αυτή την τεχνολογία αλλά και ως προς την ασφάλεια των πιλότων μετά την απόσπαση της καμπίνας.   

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ