Story of the day: Οδοντίατρος έζησε 15 χρόνια απομονωμένος στο δάσος & μόλις επέστρεψε στην κανονική ζωή  

Ο Aleksandar Pirivatric, ένας 50χρονος Σέρβος οδοντίατρος εμφανίστηκε στην πόλη του Βελιγραδίου το περασμένο Σάββατο, αφού πέρασε τα τελευταία 15 χρόνια απομονωμένος στο δάσος της Krusna Gora, στην Τσεχική Δημοκρατία.

 Η παράξενη ιστορία του αποκαλύφθηκε από τον Peter Silva, έναν Τσέχο καθηγητή, ο οποίος ανακάλυψε τον γιατρό, καθώς καθημερινά παρατηρούσε έναν άνθρωπο στα προάστια της πόλης Teplice με σακίδιο. “Κάθε μέρα στο Teplice έβλεπα έναν άνθρωπο με σακίδιο στην πλάτη να περπατά βιαστικά”, είπε ο Silva στα ΜΜΕ. “Όταν τον σταμάτησα, αντιλήφθηκα ότι μιλούσε τέλεια Τσέχικα και στη συνέχεια μου είπε ότι ήταν Σέρβος.

Δεν έμοιαζε με συνηθισμένο άστεγο αφού ο λόγος του δήλωνε άνθρωπο μορφωμένο”, συμπλήρωσε ο ίδιος. Εκείνος θέλοντας να τον βοηθήσει έμαθε ότι ζει μόνος του στο δάσος και κάπως έτσι του έφερνε προμήθειες και έμαθε την ιστορία του… Όπως αναφέρει το bulevar.b92.net, ο οδοντίατρος ήρθε από τη Σερβία σε ηλικία 9 ετών με τη μητέρα του, τελείωσε το σχολείο στην Πράγα και αργότερα σπούδασε οδοντιατρική στο κολέγιο. Μετά την αποφοίτησή του, εργάστηκε ως οδοντίατρος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Motol στην Πράγα, αλλά όταν μεταφέρθηκε στο Teplice η ζωή του άλλαξε για πάντα.

Η μητέρα του πέθανε, έχασε τη δουλειά του αμέσως μετά και επειδή δεν ήταν Τσέχος πολίτης τού ζητήθηκε να εγκαταλείψει το κρατικό διαμέρισμα όπου έμενε. Έγινε άστεγος και αναγκάστηκε να ζήσει στο δάσος απομονωμένος αφού δεν είχε άλλους πόρους ζωής. Μετά από χρόνια κακουχίες και αγώνα έφθασε τελικά στο Βελιγράδι το περασμένο Σάββατο. “Φεύγοντας από το δάσος δεν ήταν εύκολο γι’ αυτόν”, λέει ο Silva. Μιλώντας ο Aleksandar στα μέσα ενημέρωσης δήλωσε: «Έχω ζήσει στο δάσος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κατά τη διάρκεια της μέρας δεν κυκλοφορούσα πολύ από φόβο μήπως με βρουν οι στρατιώτες.

Τρεφόμουν με ό,τι έβρισκα στον δρόμο και με ό,τι μου έδιναν κάποιοι άνθρωποι. Τώρα πρέπει να προσαρμοστώ στη φυσιολογική ζωή και να μάθω κάποια πράγματα από την αρχή. Δεν ξέρω αν θέλω να δουλέψω ως γιατρός. Μπορεί, αλλά θα μου πάρει χρόνο…”. Εκείνος θα μείνει σε διαμέρισμα του Βελιγραδίου που του παραχωρήθηκε από το κράτος, ενώ ένα μικρό χρηματικό ποσό θα τον βοηθήσει να επανενταχτεί στην κοινωνία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ