Κορίτσια ξέρετε σε ποια ηλικία γεννάμε έξυπνα παιδιά; Δεν ξέρω αν προλαβαίνουμε...

Νέα έρευνα που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο για λογαριασμό αμερικανικής ιστοσελίδας αποκαλύπτει την ιδανική ηλικία για τη δημιουργία οικογένειας.

Σύμφωνα με το Gallup, η καλύτερη ηλικία για μια γυναίκα να φέρει στον κόσμο ένα παιδί είναι περίπου τα 20 χρόνια, καθώς τότε είναι η ιδανική βιολογικά περίοδος για το γυναικείο οργανισμό να κυοφορήσει.

Αν σας φαίνεται αρκετά νωρίς, υπάρχουν καλά νέα αφού νέα μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές στο London School of Economics, αποκαλύπτει την ιδανική ηλικία για τις γυναίκες προκειμένου να γεννήσουν έξυπνα παιδιά. Ειδικότερα οι ερευνητές παρακολούθησαν την εξέλιξη 18.000 παιδιών από την Βρετανία για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο, προκειμένου να προσδιοριστεί η επίδραση της ηλικίας της μητέρας για την ανάπτυξη και εξέλιξη του παιδιού της. Τα χρυσά χρόνια; Η δεκαετία των '30.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Biodemography and Social Biology, διαπίστωσε ότι τα μωρά που γεννιούνται από γυναίκες στην ηλικία των 30, είναι πιο ευφυή και ξεπερνούν σε δείκτη νοημοσύνης τα μωρά που γεννιούνται από γυναίκες στην ηλικία των 20 ή ακόμη και των 40!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ