Ο πιο θλιβερός ζωολογικός κήπος της γης: Λιοντάρια, αρκούδες πεθαίνουν από την πείνα - Φώτο - Βίντεο

Χτυπούν απεγνωσμένα τα κεφάλια τους στον τοίχο από τα κλουβιά τους και κοιτάζουν μελαγχολικά, ανόρεκτα και με βλέμμα γεμάτο απελπισία μέσα από τα κάγκελα- τα ζώα που ζουν στον μικρό, παρατημένο, τελείως θλιβερό ζωολογικό κήπο της πόλης Gyumri στην Αρμενία δεν είναι μόνο δυστυχισμένα. Είναι καταδικασμένα.    

Τρία λιοντάρια, δύο αρκούδες και δύο γουρούνια Γουινέας ζουν κλεισμένα στα μικροσκοπικά, απαράδεκτα κελιά του συγκεκριμένου πάρκου. Πεθαίνοντας στην πείνα, τα ζώα εμφανίζουν όλα τα σημάδια ενός πλάσματος που οδηγείται στην παράνοια εξαιτίας του αφύσικου περιβάλλοντος στο οποίο ζουν. 


Όλα τους αποτελούν ό, τι απέμεινε από το καπρίτσιο ενός Αρμένιου δισεκατομμυριούχου ολιγάρχη, που τα αγόρασε για ψυχαγωγία και για να "κάνει το κομμάτι του" μπροστά στους πλούσιους φίλου του, διοργανώνοντας κατά καιρούς πάρτι με θέμα τη ζούγκλα. Τα πάρτι όμως και τα λεφτά που προορίζονταν για την φροντίδα των ζώων, εξαφανίστηκαν την ίδια περίοδο με τον ιδιοκτήτη τους.    

Σήμερα τα ζώα λιμοκτονούν καθώς όσα περισσεύματα κρέατος από τα σφαγεία και φυτά κι αν τους φέρνει ένας ζεύγος ηλικιωμένων που τα ταΐζει, δεν φτάνουν με αποτέλεσμα να παλεύουν να τα κρατήσουν στη ζωή.   
Τα εξαθλιωμένα ζώα, όπως αναφέρει η dailymail.co.uk, ανακάλυψαν μια μέρα τυχαία οι συνταξιούχοι Hovhamnes και Alvina Madoyan. Από τότε η 7χρονη λέαινα Mary με τα παιδιά της Geeta (4 ετών) και Zita (2 ετών) μαζί με τις αρκούδες Masha (4 ετών) and Grisha (9 ετών) είναι η μοναδική τους έγνοια από το πρωί μέχρι το βράδυ. 


«Έχασα τη δουλειά μου, δεν είχα τίποτα. Με τη γυναίκα μου περπατούσαμε στον ερημωμένο ζωολογικό κήπο όταν ακούσαμε τις φρικτές κραυγές αυτών των βασανισμένων ζώων. Πήγαμε να δούμε τη λέαινα και το μικρό της και τα στόματά τους έτρεμαν από τη δίψα. Δεν αντέχαμε να βλέπουμε τα πλάσματα του Θεού να πονούν. Τους δώσαμε νερό και μετά κανονίσαμε να τους φέρνουμε κρέατα που περισσεύουν από το σφαγείο» λέει ο Hovhamnes.


«Κάνουμε ό, τι μπορούμε να τα βοηθήσουμε. Το ίδιο και τις αρκούδες. Πριν πέντε μήνες μετακομίσαμε σε μια παλιά καλύβα κοντά στο λιοντάρι για να το φροντίζουμε» συμπληρώνει. «Είναι λυπημένα και μοναχικά. Όταν έχουν κουράγιο, βηματίζουν πέρα δώθε στα κλουβιά τους, δείχνοντας σημάδια τρέλας από την βαρεμάρα και την αδράνεια. Δεν μπορούμε να βρούμε κανέναν να μας βοηθήσει. Ο πρώην ιδιοκτήτης τους έμπλεξε με κάτι τοπικές συμμορίες και η κυβέρνηση δεν θέλει να ανακατευτεί και τώρα υποφέρουν τα ζώα» τονίζει. 


«Κάθε μέρα πηγαίνω στο δάσος να βρω φαγητό για τις αρκούδες, αλλά δεν φτάνει. Αν είμαστε τυχεροί, μας δίνουν βρώμη και δημητριακά και τους φτιάχνουμε κάτι σαν κουάκερ. Την προηγούμενη εβδομάδα κάποιος μας έδωσε ένα νεκρό πουλάρι και το ταΐσαμε στα λιοντάρια. Δεν τρώνε συχνά τόσο μεγάλο γεύμα» λέει η γυναίκα του, Alvina. 


Το International Animal Rescue, που μάχεται για τα δικαιώματα των ζώων, προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τη συγκεκριμένη περίπτωση και τις συνθήκες που επικρατούν εκεί με απώτερο στόχο να θορυβηθεί η κυβέρνηση της Αρμενίας. Για το σκοπό αυτό έχει δημιουργηθεί ένα σχετικό petition στο gofundme, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα καθώς η οργάνωση δεν διαθέτει επαρκείς πόρους.    Σύμφωνα με τους ίδιους, ο χειμώνας μπορεί να αποβεί μοιραίος για τα άτυχα ζώα που είναι ήδη απίστευτα καταπονημένα άρα η κατάσταση καλεί άμεση δράση.  

* Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε δωρεά εδώ 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ