Μακελειό σε πανεπιστήμιο του Πακιστάν με 30 νεκρούς: Εισβολή ενόπλων & εκρήξεις - Σε εξέλιξη η επιχείρηση

Οι πυροβολισμοί συνεχίστηκαν και μέσα στην πανεπιστημιούπολη, ενώ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της αστυνομίας το συμβάν έχει τελειώσει και πλέον δυνάμεις ασφαλείας καθαρίζουν την περιοχή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει κάνει η αστυνομία, οι τρομοκράτες είναι γύρω στους 10 και λίγο πριν το τέλος της επιχείρησης ήταν οπλισμένοι στην ταράτσα των αντρικών ξενώνων.

Ο αναπληρωτής γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας Σαΐντ Βαζίρ δήλωσε στο Ρόιτερς πως δεν είναι σαφής ο αριθμός των ενόπλω.


"Ξεκινήσαμε μια επιχείρηση μέσα στο πανεπιστήμιο και προσπαθούμε να διασώσουμε τους φοιτητές και το προσωπικό του εκπαιδευτικού ιδρύματος", είπε ο στο Ρόιτερς ο επιθεωρητής της Αστυνομίας Σαΐντ Βαζίρ.

Ο αντιπρόεδρος του πανεπιστημίου, Φαζάλ Ραχίμ Μαρουάτ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οι ένοπλοι "έλαβαν θέσεις στο πανεπιστήμιο και η ανταλλαγή πυρών συνεχίζεται". Διευκρίνισε πως ενημερώθηκε για την επίθεση από την αστυνομία ενώ πήγαινε στη δουλειά του, κάνοντας λόγο για τρεις τραυματίες, έναν φύλακα του πανεπιστημίου και δύο πολίτες.

"Μέλη του προσωπικού, γυναίκες και άνδρες, καθώς και φοιτητές βρίσκονται στην πανεπιστημιούπολη", πρόσθεσε. Το πανεπιστήμιο δεν είχε λάβει οποιαδήποτε συγκεκριμένη απειλή, "αλλά είχαμε ενισχύσει την ασφάλεια στο πανεπιστήμιο", είπε.

Ο Σαμπίρ Χαν, λέκτορας στο Τμήμα Αγγλικών Σπουδών, είπε πως ήταν έτοιμος να φύγει από τον ξενώνα για το τμήμα όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί.

"Οι περισσότεροι από τους φοιτητές και το προσωπικό βρίσκονταν μέσα στις τάξεις όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί", είπε ο Χαν. "Δεν ξέρω τι συμβαίνει αλλά άκουσα έναν αξιωματούχο ασφαλείας να λέει σε κάποιον στο τηλέφωνο ότι πολλοί άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί", είπε.

Η νεκροί από την επίθεση στο πανεπιστήμιο

Όπως αναφέρει η Telegraph τουλάχιστον 20 φοιτητές και καθηγητές έχουν σκοτωθεί από την επίθεση ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 60. Η βρετανική εφημερίδα ανέβασε προ ολίγου τον αριθμό των νεκρών στους 25 με 30, έπειτα από ενημέρωση που έκανε ο υπουργός υγείας.

Μεταφέροντας το κλίμα από την περιοχή η Telegraph, παρουσιάζει την μαρτυρία ενός πατέρα μίας φοιτρήτριας ο οποίος με δάκρυα στα μάτια δήλωνε στους δημοσιογράφους: «Η κόρη μου μού τηλεφώνησε όταν ξεκίνησε η επίθεση και έτρεξα στο πανεπιστήμιο -τώρα το κινητό της είναι κλειστό. Έχω ψάξει κάθε νοσοκομείο και δεν την έχω βρει».

Οσον αφορά στην ταυτότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης που πραγματοποίησε την επίθεση, σύμφωνα με τον ανταποκριτή της βρετανικής εφημερίδας στο Πακιστάν, ένα παρακλάδι των Ταλιμπάν στο Πακιστάν έχει αναλάβει την ευθύνη. 

Το 2014 η χειρότερη επίθεση από τους Ταλιμπάν στη χώρα 

Η χειρότερη επίθεση στη χώρα πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 σε σχολείο της Πεσάβαρ, στο οποίο επιτέθηκαν Ταλιμπάν που σφαγίασαν περισσότερους από 150 ανθρώπους, κυρίως παιδιά, στη διάρκεια μιας επίθεσης που κράτησε πολλές ώρες.

Εκείνη η επίθεση, που είχε τραυματίσει τη χώρα, είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει εκστρατεία κατά του εξτρεμισμού στο Πακιστάν, με τον στρατό να εντείνει τις επιθέσεις του εναντίον ένοπλων ομάδων στις περιοχές των φυλών.

Κατά συνέπεια ο αριθμός των επιθέσεων σημείωσε καθαρή πτώση το 2015. Ωστόσο, χθες, επίθεση αυτοκτονίας στην περιφέρεια της Πεσάβαρ κόστισε τη ζωή σε δέκα ανθρώπους.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ