Μπαράζ κινητοποιήσεων στη Βόρεια Ελλάδα: 380 τρακτέρ πλημμύρισαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης- Αναλυτικός χάρτης με τα σημεία συγκέντρωσης

Πριν λίγο έφθσαν στη Θεσσαλονίκη, σε κομβόι, 380 τρακτέρ τα οποία ξεκίνησαν από την έξοδο της Χαλάστρας προς την εθνική οδό. Τα αγροτικά μηχανήματα κινούνται σε διάταξη κονβόι, υπό την αυστηρή επιτήρηση δυνάμεων της τροχαίας που τους συνοδεύουν, με τα φορτηγάκια αλιέων και μελισσοκόμων να προηγούνται της πομπής και να ακολουθούν τα τρακτέρ.

 

Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι για όλα. Παρά το κρύο και τις πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες βγαίνουν με τα τρακτέρ τους στα μπλόκα και όπως δήλωσε ο πρόεδρος των αγροτών Βοιωτίας, κος Γιάννης Βάγγος, στα Παραπολιτικά 90.1 tην Παρασκευή κλείνει η εθνική οδός! Το πρωί έγιναν σοβαρά επεισόδια έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

«Την Παρασκευή το μεσημέρι θα κλείσει η εθνική οδός επ’ αόριστον στο ύψος του Κάστρου. Πάμε σε ωμή σύγκρουση! Δεν γίνεται να συνεννοηθούμε. Θα τα ξεκινήσουμε όλα από μια μηδενική βάση να δούμε τι γίνεται γιατί πλέον έχουμε χάσει το μέτρο, δεν είναι ένα πράγμα να παζαρέψουμε». Όταν ρωτήθηκε αν θα στηθούν και άλλα μπλόκα απάντησε: «Είμαστε σε επικοινωνία με όλα τα μπλόκα της Ελλάδος. Είμαστε μια «πανελλαδική μπλόκων» που προσπαθούμε να μπούμε συντονισμένα μέσα στην εθνική. Και τα Τέμπη θα μπουν μέσα στην εθνική, και η Νίκαια θα μπει στην εθνική και ο Προμαχώνας θα κλείσει. Το μόνο πρόβλημα, αν θα γίνει, θα είναι το πολύ χιόνι για τα τρακτέρ που δεν έχουν καμπίνα. Οι υπόλοιποι που έχουμε καμπίνα Παρασκευή μεσημέρι θα έχει κλείσει όλη η εθνική ή τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε όλη την εθνική», δήλωσε ο Γιάννης Βάγγος πρόεδρος των αγροτών Βοιωτίας.

«Η κινητοποίηση ξεπερνά τις προσδοκίες. Έχουμε μαζευτεί ήδη πάνω από 300 τρακτέρ και κινούμαστε προς τη Θεσσαλονίκη, ενώ στις πλατείες στα χωριά παραμένουν τουλάχιστον άλλα τόσα τρακτέρ, τα οποία δεν γινόταν να ακολουθήσουν, διότι δεν υπάρχει χώρος στο σημείο στο οποίο θα μετακινηθούμε», δήλωσε στο Agronews ο γενικός γραμματέας του συλλόγου κτηνοτρόφων της Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Παπαδάκης.

Δείτε στον χάρτη τα σημεία στα οποία έχουν συγκεντρωθεί στην Βόρεια Ελλάδα:

 

 

Την ίδια ώρα αλιείς από τη Θεσσαλονίκη, αφού έκαναν μια πρώτη προσυγκέντρωση στη Μαρίνα της Αρετσούς, στην Καλαμαριά, μεταβαίνουν με τα πλοιάριά τους στο λιμάνι Θεσσαλονίκης και εκεί θα αποφασίσουν αν θα επιχειρήσουν τον αποκλεισμό του.

Στις προθέσεις των αλιέων, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου παράκτιων αλιέων Νέας Κρήνης, Μάνθος Παγώνης, είναι να αγκυροβολήσουν τα πλοιάριά τους μπροστά στην Αριστοτέλους και να μείνουν εκεί τουλάχιστον μέχρι τα εγκαίνια της Agrotica.


 

Στην Εγνατία τα τρακτέρ αγροτών από τις Σέρρες

Αγρότες από τα γύρω χωριά έφτασαν με τα τρακτέρ τους τα οποία παρέταξαν μέσα στην Εγνατία οδό στον κόμβο των Ν. Κερδυλλίων, ενώ δεν αποκλείεται και να κλείσουν την κυκλοφορία στην Εγνατία, όπως αναφέρει το seleo.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ