Ζώδια του 2016 από τον έξπερ Γιώργο Πανόπουλο - Ο κόσμος αλλάζει

Mια διαπίστωση που ήδη ενδόμυχα ξέρουμε αλλά πιθανόν πολλοί δεν συνειδητοποιούν: η πολιτική, ο πολιτισμός, η οικονομία, οι σχέσεις, ολόκληρο το φάσμα της ζωής ποτέ δεν θα είναι ξανά ίδιο.

Ξανά: ο κόσμος όπως τον ξέρουμε αλλάζει με τεράστιες ταχύτητες και σε λίγα (;) χρόνια θα είναι εντελώς διαφορετικός.

Ο Πλούτωνας συνεχίζει να βρίσκεται στον Αιγόκερω. Όποια κυβέρνηση και να ψηφίσεις είναι ίδια με αυτή που δεν ψήφισες, ίδια με την προηγούμενη και με την επόμενη. Η εξουσία σκληραίνει, το κράτος γίνεται αυταρχικό. Η διαφθορά καλπάζει, κανένας δεν τιμωρείται, ή αν κάποιος σε θέση εξουσίας φτάσει μέχρι τα δικαστήρια στο τέλος απαλλάσσεται. Το σύστημα ανακυκλώνεται συνεχώς με τα ίδια υλικά, με την ίδια συνταγή, με τους ίδιους ανθρώπους. Έτσι είναι; Ή έτσι φαίνεται ότι συμβαίνει;

Θα ζήσουμε εξεγέρσεις ή μια επανάσταση; Καταρχάς η αναταραχή θα ενταθεί σε παγκόσμια κλίμακα. Όσο για τη μαζική αντίδραση, αντίσταση, εξέγερση ή επανάσταση, θα συμβεί. Όχι όταν την περιμένουμε, όμως, ή όπως την περιμένουμε. Η κοινωνική δυσφορία θα γίνει ακόμα πιο έντονη. Το σύστημα θα συνεχίσει να καταρρέει. Όχι, δεν θα υπάρξει ανάκαμψη, κι αν υπάρξει θα είναι εντελώς προσωρινή. Ο Πλούτωνας συνεχίζει τη διέλευσή του στον Αιγόκερω μέχρι το 2024 για να περάσει στον Υδροχόο και τότε οι πολίτες θα βρουν τρόπους ώστε να καθίσουν στη θέση του οδηγού.

Με τον Πλούτωνα να κυβερνάει τον κάτω κόσμο συμβαίνουν πολλά που δεν είναι ακόμα ορατά ή δεν είναι ακόμα απτά. Μπορεί να νομίζεις ότι πατάς γκάζι ενώ το αμάξι δεν κουνιέται εκατοστό. Με τον ανυπόμονο Ουρανό στον Κριό παραβλέπουμε ότι κάθε μεταμορφωτική αλλαγή χρειάζεται χρόνο. Όλοι βιαζόμαστε για αποτελέσματα και φρικάρουμε όταν δεν τα βλέπουμε άμεσα. Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω προχωράει αργά σε σχέση με τον Ουρανό στον Κριό.

Εδώ να σημειώσω το λάθος που κάνουν πολλοί αστρολόγοι, ή και γνώστες της αστρολογίας, θεωρώντας ότι ο Ουρανός εκπροσωπεί πολιτικά την αριστερά ή αυστηρά τάσεις και κινήσεις που αυτοαποκαλούνται «προοδευτικές». Το Ουράνιο όμως πνεύμα μπορεί κάλλιστα να ακολουθεί ακροδεξιές ιδέες. Οι δικτάτορες ανεβαίνουν συνήθως στην εξουσία μετά από μια «επανάσταση».

Εάν επεκτείνουμε την όψη του τετραγώνου (90°) μεταξύ Ουρανού και Πλούτωνα (σημείωση: μια όψη ορίζεται από τη γωνιακή απόσταση μεταξύ δύο πλανητών, ενώ η φύση της όψης εξαρτάται από τον αριθμό των μοιρών που χωρίζει τους δύο πλανήτες) στις 10° τότε ο χρόνος της επίδρασής του τετραγώνου αυξάνεται πάρα πολύ. Έτσι η τριετής επίδραση των 7 τετραγώνων ακριβείας μεταξύ Ουρανού/Πλούτωνα (που διήρκεσαν από τον Ιούνιο του 2012 έως και τον Μάρτιο του 2015) επεκτείνεται σε σχεδόν 13 χρόνια ξεκινώντας από τον Μάιο του 2007 και φτάνοντας στον Μάρτιο του 2020, προσθέτοντας πέντε χρόνια σε κάθε πλευρά στην περίοδο των τετραγώνων (2012-2015). Από τον Nickolas Campion στον Richard Tarnas ή τον Bill Hebst, για να αναφέρω μερικούς έγκυρους αστρολόγους, συμφωνούν ότι όσον αφορά τους εξωτερικούς πλανήτες (όπως τον Ουρανό και τον Πλούτωνα στην περίπτωσή μας) χρειάζεται να αφήσουμε μεγαλύτερη ανοχή στις μεταξύ τους όψεις, που μεταφράζεται σε περισσότερο χρονικό διάστημα επιρροής τους.

Στην περίπτωση της δύσκολης όψης τετραγώνου μεταξύ Ουρανού/Πλούτωνα, η αρχική πενταετία (2007-12) παρουσιάζει μια περίοδο που ο αστρολόγος Bill Hebst παρομοιάζει με το παιχνίδι της Μονόπολης. Οι παίκτες συμμετέχουν σε έναν κόσμο οικονομικής δολοπλοκίας με σκοπό να αποκτήσουν πλούτο μέσω οικονομικών δραστηριοτήτων. Σε αυτή λοιπόν την πενταετία οι παίκτες αγοράζουν και νοικιάζουν ιδιοκτησίες με χρήματα του παιχνιδιού. Μετά είναι έτοιμοι για την πρώτη ζαριά.

Η περίοδος της ακριβούς μαθηματικής όψης μεταξύ 2012-2015 είναι η εποχή που τα πράγματά βράζουν. Μαζί αυτές οι δύο περίοδοι 2007-2015 δημιουργούν γεγονότα και εξελίξεις που σχετίζονται με τους συμβολισμούς του Ουρανού και του Πλούτωνα. Όπως:

- Η κατάρρευση των τραπεζών το 2008 
- Η κρίση στην Ελλάδα και την Ε.Ε. (Το «Time» έγραψε ότι οι κρίσεις που συντάραξαν την Ευρώπη το 2015 αποτέλεσαν την αφορμή για «να διερωτόμαστε εάν η Ευρώπη θα συνέχιζε να υφίσταται».) 
- Το σκάνδαλο με τις υποκλοπές από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ και η επέμβαση στην ιδιωτικότητα μαζί με το συστηματικό χακάρισμα κομπιούτερ σε όλο τον κόσμο. 
- Η σημαντική ενεργοποίηση κοινωνικοπολιτικών κινημάτων όπως τα Occupy στην Αμερική, του πάρκου Γκεζί, των Αγανακτισμένων, το κίνημα 15$/ώρα στις ΗΠΑ κ.λπ.
- Η οικονομική ανισότητα έφτασε στο υψηλότερο σημείο που έχει υπάρξει ποτέ στην Αμερική αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη.
- Εντυπωσιακή αύξηση σκανδάλων και αποκαλύψεις διαφθοράς που επηρεάζουν αρνητικά πολλούς θεσμούς.
- Η ραγδαία επιδείνωση της μετανάστευσης προσφύγων από τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή στην Ευρώπη σαν ένα σύμπτωμα της παγκόσμιας πληθυσμιακής αστάθειας.
- Ραγδαία επιδείνωση του κλίματος. 
- Η εμφάνιση του ISIS και οι τρομοκρατικές επιθέσεις παντού, όπως οι επιθέσεις στο Παρίσι. 
- Η συντηρητική στροφή της Ευρώπης.
- Η Αραβική «Άνοιξη».
- Οι κινητοποιήσεις των φοιτητών στη Νότια Αφρική, στη Χιλή, στη Βουλγαρία, στην Ολλανδία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ και στο Κεμπέκ, είναι όλα παραδείγματα μαζικής αντίστασης. 

Όλα αυτά και άλλα γεγονότα των προηγούμενων οκτώ ετών της επιρροής του τετραγώνου Πλούτωνα/Ουρανού προαναγγέλλουν περισσότερο δραματικά, αιφνιδιαστικά και μεταμορφωτικά γεγονότα από το 2016-2020. Αυτό που συμβαίνει μέχρι τώρα είναι η πτώση του αρχικού ντόμινο. Περιμένουμε ακόμα περισσότερα στα επόμενα τέσσερα πέντε χρόνια, που θα προδιαγράψουν την πορεία μας σαν ανθρώπινο είδος.

Aκόμα: Το δεύτερο πιο ισχυρό αστρολογικό φαινόμενο του 2016 εμπεριέχει τα δύο από τα τρία σημαντικά τετράγωνα μεταξύ Κρόνου στον Τοξότη και Ποσειδώνα στους Ιχθύς, που ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2015 και επανέρχονται τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο του 2016.

Ο Ποσειδώνας συμβολίζει το νερό και τις θάλασσες. Αν και η επιβίωσή μας εξαρτάται από το νερό, η αντίδραση της κοινής γνώμης στην αυξανόμενη κλιματική κρίση και την κρίση του νερού είναι σχεδόν ανύπαρκτη. «Όχι ωκεανοί, όχι εμείς» φωνάζει Global Ocean Commission, τονίζοντας την ανάγκη να προηγηθεί η προστασία των ωκεανών αλλά και του νερού από άλλα δημοφιλή θέματα όπως η εργασία, η οικονομία ή η ιατρική περίθαλψη.

Υπό την επιρροή πάντως του πρώτου τετραγώνου Κρόνου/Ποσειδώνα είχαμε μια ιστορική στιγμή για την καταπολέμηση της ανόδου της θερμοκρασίας, που απειλεί τον πλανήτη με κλιματικές καταστροφές, με τη συμφωνία που επετεύχθη στο Παρίσι (13/12/15) κατά τη διάρκεια της 21ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα (COP21) και υιοθετήθηκε από 195 χώρες. Για να περιορισθεί η κλιματική απορρύθμιση –πολλαπλασιασμός των κυμάτων καύσωνα, των ξηρασιών και των πλημμυρών, επιτάχυνση του λιώσιμου των παγετώνων–, η συμφωνία επικύρωσε τον πολύ φιλόδοξο στόχο να περιοριστεί η άνοδος της θερμοκρασίας αρκετά κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου.

Ταυτόχρονα σχεδόν στις 7/12 πυκνή ομίχλη κάλυψε το Πεκίνο επιτρέποντας ορατότητα λίγων μέτρων, ενώ οι κάτοικοι κυκλοφορούσαν με αντιασφυξιογόνες μάσκες για να μπορούν να αναπνέουν. Η ατμοσφαιρική ρύπανση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ αναγκάζοντας τους υπευθύνους να κηρύξουν την πόλη σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» για πρώτη φορά στην ιστορία. Σε πρακτικό επίπεδο άλλοι Ποσειδώνιοι τομείς που θα μας απασχολήσουν έντονα θα έχουν σαν επίκεντρο το πετρέλαιο, το πλαστικό, τις φυλακές, τα ναρκωτικά, τα φάρμακα, τα νοσοκομεία, τις μεταδοτικές ασθένειες.

Στη διάρκεια του Ιουνίου και του Σεπτεμβρίου φαίνεται να υπάρχει προσωπική και επαγγελματική σύγχυση, παρανοήσεις, ψευδαισθήσεις και αυταπάτες, αυξημένο άγχος και ανησυχία, ενώ η ανάγκη για απόδραση από μια εξουθενωτική πραγματικότητα αυξάνει την κατανάλωση αλκοόλ, εντείνει τους επικίνδυνους εθισμούς, τη χρήση ναρκωτικών, τα αγχολυτικά και τα ηρεμιστικά χάπια. Οι φοβίες και οι ανεξέλεγκτοι φόβοι εμπεριέχονται στο τετράγωνο Κρόνου/Ποσειδώνα. (Εδώ να σημειώσω ότι ο Ποσειδώνας σχετίζεται με το υποσυνείδητο και η αρνητική πλευρά του Κρόνου εκφράζεται με το φόβο. Έτσι ο συνδυασμός Ποσειδώνα/Κρόνου εκφράζει τον υποσυνείδητο φόβο. Η εξουσία θα κάνει τα πάντα για να υποδαυλίσει τον υποσυνείδητο φόβο.)

Πολλοί θα αρχίσουν να ενοχλούνται, να αγχώνονται, να αποφεύγουν, να βρίσκουν δυσβάσταχτες τις πρακτικές υποχρεώσεις τους ή την καθημερινότητα στην προσωπική και εργασιακή τους ζωή. Τα ψυχολογικά προβλήματα θα ενταθούν, αφού τα τετράγωνα Κρόνου/Ποσειδώνα συνδέονται με τις συναισθηματικές και τις διανοητικές διαταραχές.

Το σύμπαν, όπως αναφέρει η Athensvoice, δηλαδή εμείς οι ίδιοι, βρισκόμαστε σε εκείνο το σημείο της ιστορίας που χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε όλοι, άμεσα και επειγόντως, ότι όλοι ενώνονται με όλους, ότι όλοι σχετιζόμαστε με όλους και ότι η επιβίωση και η εξέλιξή μας εξαρτάται από τη συνεργασία μεταξύ μας. Ήρθε η στιγμή να κάνουμε πράξη τα ιδεώδη και τις αξίες μας, να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα και όλοι μαζί να δημιουργήσουμε Αρμονία. Σε περίπτωση που κάποιος θεωρεί το στόχο μεγαλεπήβολο, κραυγαλέο ίσως και υπερφίαλο, οι αστρολογικοί συνδυασμοί αυτού του χρόνου μάς υπενθυμίζουν ότι μικρές πράξεις μπορούν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο και δύναμη. Όταν ετοιμάζεσαι να κάνεις το πρώτο σου βήμα στο σκοτάδι του άγνωστου πρέπει να πιστέψεις ότι δύο πράγματα μπορούν να συμβούν: είτε να υπάρχει στέρεο έδαφος για να προσχωρήσεις ή ότι θα μάθεις να πετάς. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ